Grethes avskjedskonsert

Cecilie Rønning, sopran

Hallvar Gjupvik, tenor

Florin Demit, baryton

Rolf Ødegård, sanger

Helge Evju, klaver

 

9. februar 2013 blir stående som den siste konserten Grethe Rojahn var ansvarlig for som styreleder for KLASSISK - Musikkens venner, Drammen.Hun har stått på i mange år til glede for KLASSISK - Muskikkens venner i Drammen.

Det ble en festkavalkade med mange ulike innslag hvor mange av hennes venner møtte opp! 

Se bilder fra konserten ved å trykke her

Cecilie Rønning - sopran

Fra konserten 9. februar 2013

er utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt og Statens Operahøgskole i Oslo. I 2008 sang Cecilie rollen Mimi i La Boheme med Trondheim symfoniorkester i Olavshallen. Hun har sunget Adele i Flaggermusen, Musetta i La Bohème og Frasquita i Carmen for Den Norske Opera. Hun har tunert i Kina med operaen: ”Some sunny night” og en gallakonsert i The Great Hall of People i Beijing. I januar er Cecilie sangsolist med Trondheim solistene.

Hallvar Djupvik

Hallvar Djupvik er denne sesongen tilknyttet Nasjonaloperaen som solistpraktikant hvor han skal synge roller som Beppe i Cavalleria rusticana, Dr. Blind iFlaggermusen, Daniel i Robin Hood og 2. jøde i Salome. Han har sin bakgrunn fra musikkonservatoriet i Kristiansand og operaakademiet i København og var fast ansatt i Operakoret fra 2007 til 2009. Han har vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen i konsertsammenheng, samt at han har vært med på operaproduksjoner og oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. Han har mottatt en rekker stipend og priser, blant annet Shells musikkteaterstipend i 2010.

Djupvik har gitt opptredener en rekke ganger i Drammen. Sist som et overraskelsesinnslag ved innvielse av nytt flygel i Børsen 7. februar, 2013

Florin Demit - baryton

Fra konserten 9. februar 2013

Florin Demit er utdannet ved Musikk Universitetet i Bucharest og Norges musikkhøgskole. Han har siden 2007 vært ansatt i Operakoret.
Ved Nasjonaloperaen har han gjort roller som Sonora i La Fanciulla del West, en Fiskerman i Peter Grimes og Zaretsky i Eugene Onegin. Han har ellers frilanset som sanger innen et bredt musikalsk felt i Norge, Frankrike og Romania.

Drammens-trubaduren Rolf Ødegård

Med sin gitar er Rolf en av byens mest profilerte trubadurer

Rolf Ødegård har tidligere vært på vår Opera-Café.

Når Grethe skal bestemme "menyen" faller valget lett på Rolf som har vært aktiv sanger i Drammen og omegn i en årrekke. Han fremfører et utvalg sanger fra "Den glade enke"

Helge Evju, klaver

Helge Evju er født inn i en familie med mange musikere. Fikk tidlig klaverundervisning i hjembyen, for det meste med sin fars søster Aslaug Evju Blackstad, en kjent konsertpianist i etterkrigsårene. Opptrådte 17 år gammel med hjembyens symfoniorkester i Beethovens 1. klaverkonsert, kom 2 år senere til USA med stipend fra Brandeis University, Massachusetts. 2 års studier, vesentlig i klaver og komposisjon.  Klaverdebutkonsert i Oslo 1968 etter studier med professor Robert Riefling, 2. pris i pianistkonkurranse avholdt i Tønsberg 1969, mesterklassestudier i Spania, Nederland, Tsjekkia og Norge, og konserter i hele Norge samt Danmark, Finland, Spania, Nederland og Tsjekkia. Ble fast ansatt pianist og repetitør ved Den Norske Opera i 1971, ble pensjonist i 2011 etter 40 års tjeneste, men er stadig aktiv med konserter og annen musikalsk virksomhet.

Har komponert en fullstendig samling kadenser til Mozarts klaverkonserter, utgitt på Verlag Robert Lienau, Berlin 1994, samt noen klaverstykker og sanger, dertil en rekke transkripsjoner av vokalmusikk for klaver.  Hans klaverkonsert i h-moll bygget på Griegs oppgitte skisser til en klaverkonsert nr. 2 ble urfremført 1998 av Den Norske Operas orkester med dirigent Dejan Savic og solist Geir Henning Braaten. Den ble også fremført den 4. mars 2009 ved Grieg/Ciurlionis-festivalen i Kaunas, Litauen. Han skrev også en del av musikken til forestillingen ”Forhekset”, som ble spilt på Operaens Scene 2 i februar 2010 og 2011.

Helge Evju gjestet oss på Jule Opera Caféen i november 2012 sammen med Siv Oda Hagerupsen. Det er en glede å ønske ham velkommen tilbake på Opera-Café i Drammen!