Medvirkende

Siv Oda Hagerupsen, mezzo-sopran / Helge Evju, klaver

Adele Veronika Halten, harpe

Kammerkoret Apollon, dirigent: Tore Walmsnæss

PROGRAM

1. avdeling - Adele Veronika Halten, harpe

M.  Samuel-Rousseau: fra Variations Pastorales sur un vieux Noël

Benjamin Britten: Interlude fra A Ceremony og Carols

 

2. avdeling - Kammerkoret Apollon 

J. Bennet: All creatures 

N. Lindberg: Shall I compare Thee    

Grieg/arr: Gunnar Eriksson: Gjendines Bådnlåt

Hugo Alfvèn: Tjuv, tjuv, det ska du heta

Andrew Lloyd Webber: Pie Jesu (Solister: Maj Solgunn og Linda)

Trad. / arr. Hildre: Go tell it on the mountain, solo: Bjørn Olav

Trad: Stille natt

Trad: An Irish Blessing

Trad: Feliz Navidad

 

3. avdeling - Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran / Helge Evju, piano 

Gluck: fra Orfeus og Eurydike: Orfeos arie “Che farò senza Euridice”

Purcell: Dido and Aeneas - Didos klage “When I am laid in earth” 

Rossini: fra Barberen i Sevilla - Rosinas arie “Una voce poco fa”

Verdi: fra Trubaduren - Azucenas arie “Stride la vampa”  

Kalmàn: fra Csardasfyrstinnen - Sylvas entrélied “Heia, heia, in den Bergen”

Verdi: fra Don Carlo - Prinsessen av Ebolis arie “O don fatale” 

Händel: fra Messias - He shall feed his Flock

 

4. avdeling - harpe

Louis Spohr: Fantasie i C-moll

 

Grande finale

Adolphe Adam: “Minuit, Chrêtiens”, kjent som “Julsång”

Alle synger "Deilig er jorden" 

 

Et Vessa Hanssen portrett

12. oktober ville operasangeren Vessa Hanssen fra Drammen ha fylt 75 år. 

KLASSISK - Musikkens venner, Drammen markerer selvfølgelig dette. 

Som en aperitiff kan man se dette portrettet som NRK laget for en tid tilbake. Klikk her

 

Adele Veronika Halten

 

… har en allsidig utdannelse og en omfattende konsertvirksomhet i inn og utland. Hun har også vært ansatt ved en rekke musikkinstitusjoner.

Veronika Halten har tidligere spilt på Opera-Cafe i Drammen

 

Kammerkoret Apollon

fremfører tradisjonelle, og nye julesanger

Tore Walmsnæss, dirigent

 

Siv Oda Hagerupsen - mezzosopran

Siv Oda Hagerupsen kommer opprinnelig fra Sørfold i Nordland og har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium, og Statens Operahøgskole i Oslo. Hennes sangpedagoger har vært blant annet Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy, og Elizabeth Norberg-Schulz, som hun fremdeles har som coach /pedagog.

I 1999 var Siv Oda en av de seks finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts “Tryllefløyten”. Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i “Carmen”, Nicklausse /Musen / Stemmen i “Hoffmanns Eventyr”, Marcellina, og mer nylig Cherubino i “Figaros Bryllup”. Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon “Hjem til Jul”. Siv Oda har hatt solistroller ved samtlige regions-operaer rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

Av nyere engasjement kan nevnes: Tittelrollen i “Carmen”, først i Mo i Rana, og senere under Flagstad-Festivalen på Hamar. Under Nordland Musikkfestuke hadde hun rollen som Mercédès i “Carmen”-oppsetningen som ble satt opp i Bodø Spektrum og i Tromsø Kulturhus, og ved RingsakerOperaens oppsetning av “Hoffmanns Eventyr”, gjorde hun rollene somNicklausse/Musen/Stemmen

I mars/april 2011 hadde hun rollen som Oline i Robak/Glorvigens nyskrevne opera “Teskjekjerringa som Prinsesse Pompadur”, regissert av Stein Winge, som ble spilt i Narvik, Bodø og Tromsø, og som var en av Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters største operasatsinger hittil. Under Oslo Operafestival i oktober samme år hadde hun rollen som Hans i “Hans og Grete” i en moderne versjon laget spesielt for ungdom.

I 2012 har engasjementene vært blant annet rollen som Siebel i Gounods “Faust” med Operaen i Kristiansund i februar, samt rollen som Tisbe i Rossinis “La Cenerentola” med Den Nye Opera i Bergen i juni.

Fremtidige oppgaver er blant annet rollen som Suzuki i Puccinis “Madama Butterfly” med Operaen i Kristiansund i februar 2013.

Helge Evju - piano

Helge Evju er født inn i en familie med mange musikere. Fikk tidlig klaverundervisning i hjembyen, for det meste med sin fars søster Aslaug Evju Blackstad, en kjent konsertpianist i etterkrigsårene. Opptrådte 17 år gammel med hjembyens symfoniorkester i Beethovens 1. klaverkonsert, kom 2 år senere til USA med stipend fra Brandeis University, Massachusetts. 2 års studier, vesentlig i klaver og komposisjon.  Klaverdebutkonsert i Oslo 1968 etter studier med professor Robert Riefling, 2. pris i pianistkonkurranse avholdt i Tønsberg 1969, mesterklassestudier i Spania, Nederland, Tsjekkia og Norge, og konserter i hele Norge samt Danmark, Finland, Spania, Nederland og Tsjekkia. Ble fast ansatt pianist og repetitør ved Den Norske Opera i 1971, ble pensjonist i 2011 etter 40 års tjeneste, men er stadig aktiv med konserter og annen musikalsk virksomhet.

Har komponert en fullstendig samling kadenser til Mozarts klaverkonserter, utgitt på Verlag Robert Lienau, Berlin 1994, samt noen klaverstykker og sanger, dertil en rekke transkripsjoner av vokalmusikk for klaver.  Hans klaverkonsert i h-moll bygget på Griegs oppgitte skisser til en klaverkonsert nr. 2 ble urfremført 1998 av Den Norske Operas orkester med dirigent Dejan Savic og solist Geir Henning Braaten. Den ble også fremført den 4. mars 2009 ved Grieg/Ciurlionis-festivalen i Kaunas, Litauen. Han skrev også en del av musikken til forestillingen ”Forhekset”, som ble spilt på Operaens Scene 2 i februar 2010 og 2011.

Velfortjent hyldest til Siv Oda og Helge

Velfortjent hyldest til Siv Oda Hagerupsen og Helge Evju for en sterk formidling av Vessa Hanssens sangkarriere! 
24. november 2012 blir stående for oss som var der som en god stund på jorden 🙂

Takk til Drammens teater som lånte oss portrettet av Vessa Hanssen (i bakgrunnen) malt av Bjørn Hauge