TEATER- OG KULTURHUS I KRISTIANSAND

FAGKONFERANSEN 2011: GODT VERTSKAP

Musikkens Venner Fagkonferansen 2011

Årets Musikkens Venner Fagkonferanse ble avholdt i Kristiansand 24. - 25.september. Viktige emner for arrangørene ble tatt opp: - Å nå ut til nye publikummere, å være et godt vertskap, og å få til et velfungerende styre.

Konferansen starter med musikalsk velkomst ved Marie Haugegjorden Schau og Elisabeth Birkedal Aas.

Velkomst og introduksjon av tema var ved leder Ivar Sveen

Departementet ønsker seg et talerør om klassisk musikk, sier leder Ivar Sveen.

Der etter var en kunnskapsrik presentasjon av tema ” Kunne det komme flere folk” av Harm-Christian Tolden fra Norsk Publikumutvikling.

Du må kjenne ditt publikum som mennesker og ikke som markedssegmenter for å skape reel verd, uttalte Christian Tolden med henvisning til kilden fra Liza Baxter (spesialist i kulturmarkedsføring og kvalitet forskning).    

Norsk Publikumsutvikling er et kompetansesenter, som kan hjelpe til å få flest mulig til å oppleve kultur.

Det var også fokus på Norsk Kulturråds Arrangørstøtte, presentert ved Sjur Færøvig fra Norsk Kulturråd.

I løpet av fagkonferansen fikk vi også høre konsert med fjorårets Musikerpris-mottaker, Guro Kleven Hagen, i samspill med Jorunn Marie Bratlie.

Brennende ildsjel - eller utbrent?

Gert Ohlsson (lektor og musikk terapeut) hadde sitt foredrag på vår fagkonferanse i Kristiansand 24.-25.september 2011. Deltakerne fikk svar på viktige spørsmål: Hvordan vi bruker vi oss selv og hverandre i driften av frivillige lag? Vi er glade over å ha fått denne flotte foredragsholderen til konferansen vår. Flere av medlemmene kjenner Ohlsson gjennom hans bok og foredrag: "Fra tomme stoler til fulle hus".

Denne gangen er det styrearbeid, frivillig innsats og medvirkning som er hans tema. Tanken er at de lokale lagene skal få inspirasjon og nye idéer til driften av laget, derfor oppfordrer vi våre lokallag til å stille med flere representanter.

Til slutt var en opplevelse av presentasjon om kreativ arbeid ved Sivert Dyrkorn Musikken Venner Tomrefjord.

Neste landsmøte i Drammen 2012

 

Drammen er vertskap for neste Landsmøte, som blir 2. og 3. juni 2012. De lover både sommeroperacafé og elvetur.

Vi ønsker velkommen til neste landsmøte i Drammen 2012, sier Grethe Rojahn.

Neste landsmøte hos Musikkens Venner Drammen byr på flotte opplevelser: Lørdagen skal vi få oppleve Sommer-operacafé i Børsen. Operacaféene er MV Drammens varemerke. Søndag blir det tur oppover elven, og de planlegger en "tjuvstart" fredag kveld i Gildehallen. Vi gleder oss allerede til sommerdager i elvebyen.