Opera-Café (siste før jul)

Eduardo di Capua - O sole mio

L .Bernstein – West side story – I feel pretty

Ernesto De Curtis - Torna a Surriento

W.A.Mozart – Duett Il conte og Susanna – Figaro’s bryllup

Franz. Lehár - Giuditta - Meine Lippen, sie küssen so heiß

To russiske folkesanger – Moskvas kvelder, Svarte øyne

W.A.Mozart – Duett Don Giovanni og Zerlina – Don Giovanni

 

G. Grigoriu - Danube Waves

Salvatore Cardillo - Core 'ngrato

Franz. Lehár - Den Glade Enke - Vilja Lied

Franz Lehár -  Den Glade Enke - Enkevalsen

Adolphe Adam – O Helga natt

Pietro Mascagni -  Ave Maria

Julesang

 

Medvirkende:

Ioana Carmen Demit - sopran    
Florin Demit - baryton    
Kalle Kuusava - pianist

Ioana Carmen Demi

Sopranen Ioana Carmen Demit, sopran, er født 1984 i Baia Mare helt nord i Romania. Hun startet som elev på musikkskolen i sang og piano. Ioana har en 4-årig bachelorgrad i sang og operapraksis fra Bucharest. Mastergraden tok hun delvis i Bucaherest delvis i Oslo.

Årene 2008 / 2009 hadde hun flere Erasmus-stipend: på Norges musikkhøgskole, studerte hun med Barbro Marklund-Petersone og Håkan Hagegård samt et stipend på Den Norske Opera og deltok i koret på en rekke forestillinger med Carmen.

Siden 2009 har Ioana vært vikar i Operakoret.

Ellers har hun en solid erfaring som solist i inn og utland: Oslo Symfoniorkester med Jan Ola Amundsen som dirigent, Oslo Grieg Festival, opera arier og duetter i Molde, Vestnes, Åsnes, Drammen, Tomrefjord og Oslo.

Hun har også vært benyttet i sitt hjemland med opera forestillinger som The telephone av G.C. Menotti (som Lucy) samt L'elisir d'amore av G. Donizetti som Adina og La Voix Humaine av Francis Poulenc på Act Theatre fra Bucharest og på Norges Musikkhøgskole.

Naturligvis har hun også turnert i flere byer i Romania med opera arier og duetter.

Ioana har deltatt i Masterklasser med Barbro Marklund-Petersone, Håkan Hagegård og Solveig Kringlebotn.

Florin Demit

Florin Demit

Florin Demit er utdannet ved Musikk Universitetet i Bucharest og Masterstudie ved Norges Musikkhøgskole. Han har siden 2007 vært ansatt i Operakoret.

Ved Nasjonaloperaen har han også gjort roller som Sonora i La Fanciulla del West, en Fiskerman i Peter Grimes, Zaretsky i Eugene Onegin. Han har ellers frilanset som sanger innen et bredt musikalsk felt i Norge, Frankrike og Romania.

Kalle Kuusava

Kalle Kuusava (født 1983 i Lahti, Finland) studerte klaver, kammermusik og lied i Lahti konservatorium og fra 1998 i Sibelius-Akademi i Helsinki. Erasmus-studieår i Universität für Musik i Wien på sesongen 2005-2006.

Pianist ved Operastudio i Opernhaus Zürich 2007-2008, og fra høst 2008 pianist ved Den Norske Opera. Stipendiat i Bayreuth Festspiele på sommer 2008.

Orkesterdirigentstudier med Jorma Panula i Finland og fra 2009 i NMH i Oslo med Ole Kristian Ruud og Jukka-Pekka Saraste.

Pianisten Kalle Kuusava