Drammens Teater 17.mai 2009

Det ble en festkveld 17. mai!

Med et fullsatt Drammens Teater og kjempegode underholdere ble det en riktig festkveld 17. mai. For andre år på rad sto vi i Musikkens Venner Drammen som arrangør og tilrettelegger av forestillingen som vi denne gangen hadde kalt "17. mai er vi så glad i....". Det var tydelig at publikum koste seg.
Forestillingen startet med fanfare av medlemmer i Strømsgodset musikkorps. Deretter slo fem kor an tonen fra scenen. Det var Bragernes kirkes jentekor, guttekor og ungdomskor, sammen med Røyken pikekor og ungdomskor. Alt under ledelse av Beate Fevang.

Foreningens dyktige leder Grethe Rojahn var ikke snauere enn at hun lot seg by opp til dans av Åvar Heggenhaugen i Leikarringen Noreg som Noreg som er 85 år i år. Leikarringen fulgte opp i polkatakt. Vibeke Næsvold sang "Solveigs sang" av Grieg med Ole Bolås på klaver. Bolås var forøvrig bak klaveret i de fleste innslagene.

Eelever fra Rogne Musikk-& Ballettsenter viste Polka, Ensom Vandrer og Til Rosene. Koreografi og instruksjon ved Hilde og Silja Rogne. De ble fulgt av de unge musikerne fra familien Eidsten Dahl, Caroline Eidsten Dahl, Christiane Eidsten Dahl, Anders Eidsten Dahl og Anne Stine Dahl som spilte Marco Uccellini: "La Bergamasca".
Deretter ble det frisk steppdans av Celtic Inspiration Dance Company, Norges eneste registrerte Irske stepdanseklubb med dansere fra Drammen og Nedre Eiker. Ordfører Tore Opdal Hansen hadde gleden av å overrekke kommunens kulturpris til Drammen Konsertorkester, etterfulgt av at publikum reiste seg og sang Drammenssangen.

Lars Aaserud leste litt fra den nye boka om Drammens Ballklubb som kommer ut til høsten. "En samtale" hadde Henriette Rojahn og Silje Michaela Kvalheim sin improvisasjon mellom musikk og bevegelse. Rolf Ødegård inviterte så til en mini-forestilling sammen med Vibeke Næsvold og Lindita Ottarson og gav oss utdrag fra "Den glade enke" og fra sommer i Tyrol.
Pianisten Ole Bolås gledet oss med "Bryllupsdag på Troldhaugen", før vi fikk en "Mini Opera Café " med Nada el Baray, Cecilie Rønning, Jan Kristian Hverven og Ingrid Dominique. Knut Harald Sommerfelt spilte fiolin og Ole Bolås klaver. Men først slo Knut Harlad Sommerfeldt til med vinnermelodien fra Melodi Grand Prix kvelden før, "Fairytale". Det var absolutt ingen dårlig erstatter for Aleksander Rybak!

Drammens Mannskor med sin dirigent Normann Eilertsen avsluttet forestillingen sammen med solist, Unnur Astrid Wilhelmsen, før "Ja, vi elsker dette landet" avsluttet en meget vellykket forestilling i Drammens Teater på nasjonaldagen.