Opera-Café med Drammens-baserte operastjerner

Denne lørdagen blir spennende når vi presenterer en konsert med utøvere med tilknytning til Drammen: 

Julia Gusek, sopran

Petter Wulfsberg Moen, tenor

Monica Tomescu-Rhode, klaver

Julia Gusek er født og oppvokst i Tyskland men eventyrlyst og interesse for land og språk førte henne til Norge, hvor hun fullførte sin mastergrad innen klassisk sang ved Barratt Due Musikkinstitutt med Prof. Torgun Birkeland som lærer.

Julia Gusek er en allsidig sanger som føler seg hjemme i de fleste sjangre og stilarter. Hun har vært solist på scener som Den Norske Opera & Ballett, Universitetets Aula, Festiviteten Haugesund og Geilo Kulturkyrkje. Tidligere roller inkluderer Susanna i «Figaros Bryllup» på Drammens Teater, Komtesse Stasi i «Czardasfyrstinnen» på Folketeateret og Mademoiselle Silberklang i «Theaterdirektøren» på Ridehuset i Oslo.

Hun vier også mye tid til kirkemusikken og har vært solist i verk som Mozarts «Requiem», «Kroningsmessen» og Brahms’ «Ein Deutsches Requiem» sammen med Sølvguttene og Drammen Symfoniorkester. I tillegg er hun aktiv som konsertsolist og i flere faste kammermusikkensembler der hun er spesielt opptatt av samspillet mellom poesi, musikk, klang og stemninger.

Petter Moen er født i Drammen og utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt og Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer.
Han har sunget forskjellige roller på Den Norske Opera, som Remendado i Bizets Carmen, Don Curzio i Mozarts Figaros Bryllup, Novisen i BrittensBilly Budd og Eurimaco i Ulysses vender hjem av Monteverdi.
Petter har også vært engasjert ved Theater Chemnitz i Tyskland, og sunget roller som Froh i Rhingullet, Heinrich der Schreiber iTannhäuseravWagnerog Tsjekalinsky i Tsjaikovskijs Spar Dame.Han har også medvirket i Strauss’ Ariadne på Naxos Festival d´Aix-en-Provenceog på Théâtre des Champs-Elysées i Frankrike, som Offiseren.
På Händel-Festspiele Halle har han sunget Scitalce in Leonardo Vinci’s Semiramide Riconosciuta med barokkorkesteretBach Consort Wien og Eurimaco i Ulysses vender hjem under Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Petter debuterte på operascenen som Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på Wermland Opera i Karlstad.
Petter Moen er også en erfaren konsertsanger. Oratorierepertoaret omfatter blant annet Bachs Juleoratorium, Johannespasjon, H-moll messe, Magnificat flere kantater. Videre har han sunget andre verker som Händels Messias, Telemanns Der Tod Jesu og Rossinis Stabat Mater.
Petter Moen har mottatt stipend fra Ruud-Wallenbergs fond og Erling Kroghs legat.
Foto: Erica Hebbert

Monica Tomescu-Rohde er født i Romania og begynte å spille piano da hun var 5 år gammel. Allerede i som barn deltok Monica i konkurranser, nasjonalt og internasjonalt, og vant flere priser. Bl.a. to special mentions” i “Edvard Grieg Piano Konkurranse” i Oslo. Hun har gitt flere piano-, kammermusikk- og orkesterkonserter og har hatt radioopptredener og ulike samarbeid med veldedige organisasjoner. Hun har også deltatt ved forskjellige festivaler, blant annet ArcTic Festival i Piteå i Sverige og Nordlysfestivalen i Tromsø.

Hun har deltatt ved flere mesterklasser bl.a. i Tromsø med Liv Glaser og Lazar Bermann og i Stavanger med Jiri Hlinka.