Klassisk lørdag: Opera-Café, Håndverkerens lokaler 13:00

På sangens vinger - fra Sevilla til New York 

Andjelka Jakovljevic, sopran

Pavel Napalkov, bariton

Irina Mitrovic, klaver

Andjelka Jakovlevic, sopran

Andjelka Jakovljevic er utdannet operasangerinne, sang- og musikkpedagog i Serbia og Bosnia & Herzegovina. Hun har vært pedagog og solist i mer enn 15 år og har stor pedagogisk- og sceneerfaring.  Hun er en meget aktiv konsertsangerinne, innenfor flere sjangere fra lieder, kirkemusikk, kammermusikk til musikaler. Andjelka har hatt en rekke konserter som solist i hjemlandet og i Europa og Asia.
Andjelka flyttet til Norge 2010.og siden da er hun aktiv i kulturlivet . Hun har sunget flere konserter i Norge bl.annet : Operacafeer i Drammen, 17.mai forestilling ,opera" Carmen"-Frasquita (Drammens teater), Les Miserables- Fantine (Union scene), Glogerfestspillene i Kongsberg (Mozart" Requiem"-sopran solo, Handel "Messias"- sopran solo),og mange andre.
Andjelka er fast ansatt på Musikklinja i Kongsberg som sanglærer.

Pavel Napalkov

Pavel Napalkov er profesjonell operasanger (baryton), kammermusikksanger og sangpedagog fra St. Petersburg. Han har sin utdannelse fra N. A. Rimskij-Korsakov St. Petersburg Statskonservatorium. Han er 34 år og har bodd i Norge siden desember 2014.

Pavel Napalkov har et bredt reportoar innefor opera og kammermusikk og har sunget arier fra flere ulike tidsperioder og operaer; W. A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, P. Tsjajkovskij,og S. Rakhmaninov. Fra barokkens arier av A. Vivaldi, J. S. Bach og G. F. Händels kantanter til det tyvende århundrets B. Britten og S. Prokofjev. Russisk kammermusikk er en naturlig del av hans repertoar, med romanser av M. Musorgskij, P. Tsjajkovskij, S. Rakhmaninov, G. Sviridov og D.Sjostakovitsj. Av europeisk kammermusikk kan nevnes G. Finzi, G. Faure, H. Duparc, F. Poulenc, J. Brahms, G. Mahler, H. Wolf, R. Schumann F. Schubert og E. Grieg.

Siden 2007 har han hatt konsertturneer i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Spania, Australia og Sør-Afrika og utgitt en CD med Europeisk kammermusikk: "Extase" med pianisten Irina Grigorjeva.

Irina Mitrovic, klaver

Irina Mitrovic er klassisk pianist med master utdannelse som utøvende musiker og pianopedagog. Hun har bred konsert erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og har deltatt i mange prosjekter, turneer og internasjonale festivaler. Hun jobbet som førsteamanuensis på Akademi i Novi Sad (Serbia), akkompagnatør i nasjonal opera i Novi Sad i åtte år, prosjektmusiker i nasjonalt drama også i Novi Sad (Serbia), distrikt musiker i Mo i Rana, og pianolærer både i Norge og Serbia. I siste fire år, har hun også jobbet som kirkeorganist i Sandnessjøen, Sande, Lier og Drammen. Som medlem av pianoduett Majrina, har hun utløst tre CD med tango musikk og kontemporær musikk.