El Muro Tango

El Muro Tango er et norsk-argentinsk tangoband og har siden 2016 tur nert verden rundt. På deres debut i Sør-Amerika spilte de konserter for fulle hus i de kjente tangoklubbene La Viruta, Salón Canning, Usina del Arte og andre konserthus i Buenos Aires og Patagonia.

Bandet er kjent fra norsk TV da de opptrådte i finalen av Norske Talenter 2018 med danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal.

El Muro Tango har holdt konserter i Sveits, Italia, Holland, Belgia, Tsjekkia, England, Danmark, Sverige og Norge.

Engasjementer for 2018 inkluderte prestisjetunge festialer som Oslo Kammermusikkfestival, Smeltedigelen Musikkfestival og Kråkeslottfestivalen. Deres debutalbum «Nostálgico» med sanger Juan Villarreal ble utgitt i november 2018 på det tyske plateselskapet Galileo Music, og lanseringen tok dem på en omfattende turné til Holland, Belgia, Tyskland og Norge.

El Muro Tango samarbeider med noen av de ledende argentinske tangosangerene som Juan Villarreal, Negro Falótico og Chino Laborde. Musikken deres er en blanding av argentinsk tradisjonell tango med elementer av jazz og moderne musikk. Med et særegent musikalsk uttrykk og en solid dose energi på scenen er de blitt et yndet band av både musikkelskere ogtangodansere.

El Muro Tango består av: Juan Pablo De Lucca - piano, Karl Espegard - fiolin, Åsbjørg Ryeng - bandoneón, Jon Åsnes - kontrabass, Juan Villarreal - sang