Opera-Café, 19. januar

Mariann Fjeld Solberg, sopran  

Thomas Ruud, tenor

Åse Mathiesen, klaver

Mariann Fjeld Solberg, sopran og Åse Mathisen, klaver

Åse Mathisen og Thomas Ruud

Mariann Fjeld Solberg er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm, og har siden gjort hoved- og tittelroller på operascener i Sverige og Norge: Nasjonaloperaen, Folkoperan i Stockholm, Ulriksdals Slottsteater i Stockholm, Malmö og på Kungliga Operan i Stockholm. Hun har vunnet flere priser: Rikskonsertenes INTRO klassisk, 1.pris i den norske finalen av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i Malmö Vocal Competition. I 2004 ble hun tildelt det prestisjetunge Jenny Lind-stipendet i Stockholm. Ved Nasjonaloperaen har Mariann Fjeld Solberg medvirket i L'enfant et les SortilegesVeslemøy synskMessias og Peter Grimes, Mimi i La Boheme og høsten 2019 synger hun hovedrollen Susanne i Figaros bryllup. 

 

 

Mathiesen er en av Norges unge aktive pianister som kombinerer briljant spill med dyp emosjonell formidling. Hun har studert hos professor Staffan Scheja i Stockholm og for professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Allerede som student debuterte Ilmi-Åse ved Oslo konserthus. Siden har Åse spilt i alle nordiske land, samt England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Sveits. I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus, Waldemarsudde og flere konserthus. Hun har et bredt repertoar og viser sterk interesse for klassiske og romantiske komponister, og også for mindre kjent musikk som risikerer å bli glemt. 

Thomas Ruud

Thomas Ruud, tenor, er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere. Han hadde sin debut ved Den Norske Opera i 1994 som Grev Almaviva i «Barberen i Sevilla», en rolle han har gjentatt i mer enn 150 forestillinger, og har til nå mange av de største tenorrollene på repertoaret, slik som Don José/»Carmen», Pinkerton/»Madama Butterfly», Rodolfo/»La Bohème», Cavaradossi/»Tosca», Pollione/»Norma», Steva Burya/»Jenufa», Manrico/»Il Trovatore», Hoffmann/»Hoffmanns Eventyr» og tittelrollen i «Faust», for å nevne noen.

Han har vært ansatt ved noen av Tysklands største operahus, slik som Statsoperaen i Stuttgart, og har ellers gjestet som solist rundt om i hele verden, inkludert USA, Mexico og New Zealand. Han har holdt konserter med noen av verdens ledende sangere, som sopranen Kiri Te Kanawa.