Klassisk lørdag - Oppe-café Tøffe typer og røffe ryper i operaens verden

Marit Sehl, sopran

Øystein Skre, baryton

Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Stefan Insen Zlatanos

Et utvalg arier og duetter av barske karakterer som ikke lar seg pille på nesen, bl.a. Carmen og Escamillo. Konserten har fått strålende kritikker etter oppføringer i Sandvika (Opera i BAKgården) og Oslo (Operakafé på Café Amsterdam). 

Marit Sehl

Frilans sanger siden 2003. Opptredener i Australia (Opera Australia, OzOpera og Musical Theatre Sydney), Tyskland (konsert i Liedergalerie Hamburg og div. kirkemusikk) og Norge. Solistoppdrag med Det Norske Blåseensemble, Drammen og Vestfold symfoniorkestre, KORK (konsert på hovedscenen i DNO&B). Har sunget roller som Dido/Dido og Aeneas, Cherubino/Figaros bryllup, Mercedes / Carmen, Flora/La Traviata, Fruma Sarah/Spelemann på taket, og hovedrolle i Operaball (regi Trond Halstein Moe). Marit har vært solist i verker som Mozarts Requiem (bl.a med Sølvguttene) og Grosse messe i c-moll, Händels Messias, Bachs oratorier og pasjoner, Vivaldis Gloria, Beethovens 9. symfoni m.m. Opptredener ved festivaler og konserter over hele landet, bl.a Oslo Operafestival og Johan Halvorsen-festivalen, Hardanger Musikkfest (2017). Fast engasjert i Det norske Solistkor 2006-2017. Egne utgivelser: CD Mitt hjertes lyst (2005), operavideoene “Elvira 2013” og “Carmen 2014” med Drammen symfoniorkester.

 

Øystein Skre

Sstuderte sang ved Norges Musikkhøgskole i 1997-2002, deretter ved Statens Operahøgskole (KHIO) i 2002-2005. Ved Den Norske Opera & Ballett har Øystein Skre gjort solistoppgaver som Monterone i Rigoletto, Antonio i Figaros bryllup, Zuniga i Carmen (turné), Nachtwächter i Die Meistersinger (konsertant), 2. Geharnischte i Tryllefløyten, Black Bob/vaktmesteren i Let's make an Opera, Notler og Ringeren i Den fjerde nattevakt, Jailer i Tosca, Sersjanten i Manon Lescaut og Ambrogio i Barberen i Sevilla.

Høsten 2016 sang Øystein Gasparo i to forestillinger av Rita - Donizetti. Asker Kammermusikkfestival og Oslo Operafestival - Lørdagsopera. Sommeren 2015 sang Skre Figaro i fire forestillinger av Figaros bryllup av Mozart på Fossesholm Herregård og i Drammens teater. I 2014 sang Skre Tevje i 6 forestillinger av Spelemann på taket i Drammens Teater. I 2012 sang Øystein Sarastro i 15 forestillinger av Tryllefløyten ved Kilden Teater- og Konserthus med Kristiansand symfoniorkester under ledelse av Rolf Gupta. I distriktsoperaene i Norge har Øystein har sunget roller som: Sprecher» i Stein Winges Tryllefløyten på Oscarsborg festning. Superintendent Budd i Albert Herring og Rochefort i Anna Bolena ved operafestivalen i Kristiansund. Neptun i Monteverdis opera Il ritorno d'Ulisse in patria under ledelse av Alan Curtis. Colline i La Boheme med Espen Selvik som dirigent og Helge Jordal som regisør. Zuniga i Carmen i Drammens teater.

Skre har sunget Mozarts Requiem, Händels Messias og Skapelsen (både Raphael og Adam), Ceciliamessen av Hayden, Juleoratoriet og mange av Bach’s kantater samt flere verker av H. Schütz, Paulusmessen av Mendelsohn og Beethovens 9de symfoni.

 

Stefan Ibsen Zlatanos (bildet)

… er utdannet pianist ved Musikkhøgskolen (2003-2009) med Liv Glaser og Einar Henning Smedbye og ved “Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin”. Han er en meget allsidig og ettertraktet freelance pianist. Han er universitetslektor ved Musikkhøgskolen, høgskolen i Agder, akkompagnatør på Oslo by Steinerskole, pianist på Underwater operapub i Oslo, og han spiller fast med Alexander Rybak i inn- og utland. Stefan har gitt ut egen soloplate.