Opera-Café i Frimurerlosjen

De tre superdamene

- gøy med opera for hele familien

 

Ragnhild Motzfeld

Kjerstin Løvdal

Kari Lise Høgseth

Helge Evju, klaver 

Har du noen gang ønsket at en superhelt eller heltinne skulle komme å redde deg?

Eller har du kanskje selv drømt om å være en superhelt eller heltinne?” 

Bli kjent med operaheltinnene Rosina, Pamina og Norina som oppdager sine sanglige superkrefter gjennom konkurransen om jobben som superdame. Norina synger superlyst, Pamina synger supervakkert og Rosina synger superfort!

Musikken i forestillingen er hentet fra kjente operaer som Carmen, Tryllefløyten og Hans og Grete, og alle snakker og synger på norsk. 

”De Tre Superdamene” er en overraskende, morsom, actionfylt og underholdende forestilling, som viser at man gjennom musikkens magiske kraft kan få uante krefter og greie ting man ikke trodde var mulig.  

Forestillingen varer ca 35 minutter og er laget av trioen og Helge Evju i samarbeid med Dag Ulseth.

Ragnhild Kristina Motzfeldt

kommer fra Asker. Sesongen 2009/ 2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett, og medvirket som solist i Figaros Bryllup, barneforestillingen Forhekset og Ariadne auf Naxos. Ragnhild har en 5-årig bachelor i utøvende sang fra musikkonservatoriet Benedetto Marcello i Venezia, Italia, og en mastergrad i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo (tidligere Statens Operahøgskole). Ragnhild debuterte i 2005 som Blomsterpike i Wagners opera Parsifal ved operaen Grand Teatro la Fenice i Venezia. 

Ellers har hun blant annet sunget rollen som la Canterina i operaen med samme navn av Haydn, Celestina i operaen Che Originali av Mayr og Belinda i Dido and Aeneas av Purcell. Ved Kunsthøgskolen har hun blant annet sunget rollen som Grevinnen i Figaros Bryllup, Leïla i Perlefiskerne, Ginevra i Ariodante, Nancy i Albert Herring, Ilia i Idomeneo og Elisetta i Il matrimonio segreto. Ragnhild har også gjort seg bemerket innen barokkmusikk, og høsten 2006 vant hun 3. prisen i den prestisjetunge sangkonkurransen VIIe Concours de Chant Baroque de Chimay, Belgia. Sommeren 2009 var hun semifinalist i den internasjonale sangkonkurransen ”Toti Dal Monte” i Treviso, Italia. Innen kirkemusikk har Ragnhild vært solist blant annet i Mozarts Requiem, Stabat Mater av Pergolesi, Händels Messias, Skapelsen av Hayden og Magnificat av Bach. Siden 2007 har hun vært medlem av Operatrioen De Tre Damene, som sammen har gjort en rekke operakonserter og barneforestillinger (De Tre Superdamene – en operaforestilling for barn). Ragnhild er også tilknyttet formidlingsavdelingen hos Den Norske Opera & Ballett, hvor hun har hatt mange formidlingsoppdrag i forhold til barn og unge. Det siste året har hun vært prosjektleder og instruktør for Operaens pilotprosjekt “Opera på Timeplanen” ved fire barneskoler i Oslo.

Kjerstin Løvdal

kommer fra Sandnes i Rogaland. Hun har bachelor i klassisk sang fra Grieg Akademiet i Bergen der hun sang hos Harald Bjørkøy, og master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo der hun sang hos Anne Nyborg og Torgun Birkeland. Hun har deltatt på mesterklasser og tatt timer med Thomas Moser, Jacek Laszczkowski, Anne Margrethe Dahl, Turid Karlsen, Susanna Eken, Berit Nordberg, Elisabeth Søderstrøm og Helena Döse. Sesongen 2009/10 var Kjerstin solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.

Gjennom operastudiet fikk Kjerstin mulighet til å gjøre flere roller scenisk, bl.a. Zerbinetta, Consepsion, Norina og Carolina. Hun har videre sunget med OperaUng i forestillingen SåpeOpera under Nordland musikfestuke, og hatt hovedrollene i samtlige av Norsk tidligmusikkteaters oppsetninger; Poppea, Dido, Serpina, Beatriche. Under Operafestivalen i Oslo 2007 sang Kjerstin på Operagallaen der Elizabeth Norberg-Schulz presenterte unge talenter, og ved Ultima samme år urframførte hun Jan Erik Mikalsen stykke «Folkstories» som var komponert spesielt for henne. Hun har også vært solist med Kongelige Norske Marines Musikkorps ved to anledninger.

Kjerstin er 1.dame i gruppen «De tre damene» som har gjort en rekke konserter de siste årene på sør – og østlandet sammen med pianist Helge Evju.

Kari Lise Høgseth

er fra Skien og er utdannet ved Griegakademiet i Bergen og Operahøgskolen i Oslo. Sesongen 2009–2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvořak og barneforestillingen Forhekset.

Kari Lise har også hatt solistoppdrag hos blant andre Opera Sør, Oscarsborg Operaen, Oslo Operafestival og Ringsaker Operakor og har gjort roller Dido i Dido og Aeneas av Purcell, Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring, Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa og Mercédès i Carmen.

Hun er jevnlig solist i kirkemusikalske verker og har utmerket seg som en dyktig formidler i romanserepertoaret. Hun har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene. Høsten 2015 ble Kari Lise fast ansatt i Operakoret. Hun mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009.

Lenke til deres hjemmeside

http://www.detredamene.no/De_tre_damene/De_tre_superdamene.html