Klassisk lørdag i Håndverkeren, 13. oktober

På Ritas vertshus ...

Rita

- en komisk opera i en akt av Gaetano Donizetti

Cecilie Ødegården, sopran

Trond Bjerkholt, tenor

Øystein Skre, bass

Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Kristen Grødem, regi

 

Handlingen

Handlingen er et vertshus på veien mellom Genova og Torino. Vertshuset tilhører Rita, den tyranniske og voldsomme kone til den triste Peppe, finner paret at deres liv blir kastet i uro med den uventede ankomsten av Gaspar, Ritas første mann, som alle trodde hadde druknet.... følg med!

Bildet viser kompopnisten

Cecilie Cathrine Ødegården, sopran

Cecilie C. Ødegården har sin diplomutdannelse i utøvende klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole. I dag er hun fast ansatt som sopran i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballet.Cecilie er aktiv frilans musiker og har bl.a vært solist med flere orkestre og ensembler som bl.a. Ensemble Berlin og Oslo symfoniorkester. Hun har jobbet med dirigenter som Per Kristian Skalstad, Cathrine Winnes Trevino, Grethe Pedersen, Svein Rustad, Andrew Manze og Julian Wachner.

Trond Bjerkholt, tenor

Trond Bjerkholt er utdannet sanger ved Bergen Musikkonservatorium og har også studert med Jan Sødal og Helene Ziebarth. Han har sitt daglige virke som korsanger ved Den Norske Opera. Han liker å spille saxofon og er interessert i Shakespeare, og har publisert artikler om musikkhistoriske emner i tidsskriftene St Olav og Segl.

Øystein Skre, bass

Øystein Skre studerte sang ved Norges musikkhøgskole og ved Statens Operahøgskole. Han har vært medlem av vokalgruppene Bjelleklang og Gli Scapoli, og i 2005 ble han fast ansatt i Operakoret. Ved Nasjonaloperaen har Øystein Skre gjort solistoppgaver som Zuniga i Carmen, Nachtwächter i Die Meistersinger, Monterone i Rigoletto, Black Bob/Vaktmesteren i Let`s make an Opera, Notler/Ringeren i Den fjerde nattevakt, Sersjanten i Manon Lescaut og Ambrogio i Barberen i Sevilla. Skre er også mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge. Høsten 2012 har han sunget rollen som Sarastro i Tryllefløyten ved Kilden teater- og konserthus, Kristiansand symfoniorkester ledet av Rolf Gupta.

Stefan Ibsen Zlatanos, klaver

Stefan Ibsen Zlatanos er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk til folkemusikk fra Hellas og Norge. Han spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister blant annet: Mia Gundersen, Guri Skanke, Erlend Bratland, Didrik Solli Tangen, Ida Maria, Marita Sølberg, Tora Augestad, Caroline Wettergren, Adrian Angelico og Hanne Sørvåg for å nevne noen. Han har også gitt ut soloplaten, «Preludium» som du bl.a. finner på Spotify.

Kristen Grødem

Kristen Grødem er regissør og dramatiker med rundt 40 produksjoner bak seg ved institusjonsteatre, regionteatre, frie grupper og flere av landets orkestre. Han jobber alltid med en utstrakt bruk av musikk og har jobbet innen forskjellige genre. Fra techno, folkemusikk og til klassisk.

Noen musikkteater- / opera-jobber:
-Han har bl.a jobbet med Minken Fosheim og Oslo Filharmonien med ansvar for manus og regi på musikk-eventyret ” …og så var det Oskar”.
-Han har også skrevet manus/libretto til ”BEST – en taleopera” som han satte opp med Stavanger Symfoniorkester og skuespillere fra Rogaland Teater.

– I forbindelse med Risør Kammermusikkfest sitt 15 års jubileum satte han opp en leken versjon av Mozarts ufullendte opera ”Zaide” med Risør Festival Strings,
– Han hadde regi på ”TROLL” av Trond Brænne med Geir Holmsens musikk i samarbeid med Forsvarets Stabsmusikkkorps på Akershus Festning og på Oscarsborg.
– Han skrev manus og hadde regi på ”Eventyret om Kirsten Flagstad” som ble spilt under Kirsten Flagstad-Festivalen., og flere andre steder i samarbeid med Glogerfestspillene, Musikk i Hedmark og Minken Fosheim.
– Manus og regi på ”Kari Kongsdatter på Juleball” med musikk fra Johan Halvorsen for Musikk i Hedmark. Medvirkende: Tanja Leine, Vebjørn Anvik, Ellen Flesjø og Berit Cardas
-Manus og regi på ”Jeg reiser ikke alene” – En teaterkonsert inspirert av Kirsten Flagstad og hennes nordiske sangrepertoar på Den Norske Opera og i Aulaen. Medvirkende Isa Gericke og Bengt Forsberg

– Han har også gjennom 10 år bygget opp og ledet Cabaret for Øyeblikket ved Blakstad sykehus. Dette er et musikk og teaterprosjekt som blir helsearbeid på den profesjonelle kunstens premisser. Det gjøres for tiden et doktorgradprosjekt knyttet til NTNU på arbeidet i Cabarét for Øyeblikket.