Klassisk Lørdag - Opera-Café på Fruene i Helgestad, Lier

Arte e amore

Italienske steminger

Berit Meland, sopran

Marco Stella, baryton

Monica Tomescu-Rhode, klaver

Berit Meland, sopran

Som utøvende sanger lager Berit sine egne konserter og forestillinger, og engasjeres som solist til større og mindre oppdrag. Hun er benyttet i flere Tv-program i NRK Troms og av Tv Haugaland. Av nylige engasjement kan nevnes: solist ved Minnemarkeringen i Ny-Ålesund hvor H.M. Kong Harald var til stede, og solist med egen klassisk konsert ved den offisielle åpning av nytt kommunehus i Hurum, Nyttårskonsert i Drammen, og i Longyearbyen, da sammen med tenor Thomas Ruud og pianist Erling R. Eriksen. Sin debut hadde Berit i 2007 med sin egen produksjon av Haugtussa – en konsertforestilling med skuespiller og pianist. Av de siste konserter hun har produsert kan nevnes «An Evening of Scandinavian Songs» som ble fremført i selveste Carnegie Hall i New York 6.juni 2017, og er Berit sin debut på en større internasjonal scene.

Marco Stella, baryton

Marco Stella er svensk-italiensk dramatisk baryton, føtt i Stockholm og utdannet i USA samt på Teater- og Operahøyskolen i Gøteborg. 

Han har bl a sunget Faren i Hans og Grete på Wermland Opera og Munken i Ivar Hallströms Hertug Magnus og sjøjomfruen i Vadstena. Han har turnert med Barbereren i Sevilla, i rollen som Dr Bartolo, i Italia, Kroatia, Slovenia og Tyskland. 

2002-2005 var han ansatt på Theater Lübeck i Tyskland og sang bl a tittelrollen i Gianni Schicchi, Truffaldino i Ariadne på Naxos och Angelotti och Sakristanen i Tosca. Rollen som Angelotti i Tosca har han også sunget på Kungliga Operan i Stockholm, Austin Lyric Opera i USA och Opera på Skäret. 

På Finlands Nationalopera har han sunget Don Alfonso i Così fan tutte og han har vært solist i Carmina Burana med Göteborg Wind Orchestra i Kronhuset. 

På GöteborgsOperan har Marco Stella bla sunget Scarpia i Tosca, Pappan i Hans og Grete, Ping i Turandot, Belcore i Kärleksdrycken, Leone i Verdis Attila (konsertant), Angelotti i Tosca, Polischef i Lady Macbeth fra Mzensk, Gubetta i Lucrezia Borgia, Fortelleren i Tryllefløyten, Melot i Tristan & Isolde og Pietro i Simon Boccanegra

2013 sang han tittelrollen i Rigoletto på Cleveland Opera.

Monica Tomescu-Rhode, pianist

Monica er godt kjent hos Musikkens venner i Drammens publikum. Både som styreleder og akkompagnatør.