Operette og Wienerlieder 16. september

Dette blir en feiende flott konsert - vi får besøk av den internasjonale tenoren Kolbeinn Jón Ketilsson, den islandske mezosopranen Dóra Ármannsdóttir, og pianist Bernhad Greter fra den Norske Opera.

På programmet står operette og Wienerlieder, og vi får høre kjente og kjære melodier bl.a. fra Den glade Enke, Giuditta, Venus i silke, Flaggermusen og Czardasfyrstinnen, foruten fengende flotte Wiener-Lieder.

Artistene fører oss i sine solonummer såvel som duetter, med til de store, glittrende ballsaler i Wien, og lar oss drømme oss bort til Lehár, Kálmán, Robert Stolz og Johann Strauß’s vakre toner.

Dóra Steinunn Ármannsdóttir

- Mezzosopran, er utdannet fra Söngskólinn í Reykjavík, og fra Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. Hun deltok i Pacific Young Artists Program i Sydney hvor hun sang Hansel, og Carmen på Rockdale Opera. Hun jobbet i Opera Australia Chorus ved siden av sin freelance solo karriere. Hun vant tre priser innenfor Sydney Eisteddfod konkuransene. 

Dóra har bl.a. sunget Maddalena i Verdis Rigoletto, Belinda i Purcells Dido og Æneas, Despina i Mozarts Cosi fan tutte og Dritte Knabe i Tryllefløyten av Mozart.Hun har også sunget rollen som Elja i Þorkell Sigurbjörnssons opera Grettir, som ble oppført både på Nasjonalteateret i Reykjavik, på Bayreuth Young Artists Festival, og på Betty Oliphant Theatre i Toronto.

Svein-Erik Sabråten, tenor

Svein Erik Sagbråten har vært fast solist ved Nasjonaloperaen siden 1994. Han har tolket roller som Laca i Jenufa, Mime i Rhingullet og Siegfried, David i Mestersangerne fra Nürnberg, Der Steuermann i Den flyvende hollender, Tore Klakka i Olav Tryggvason, Pong i Turandot, Heksa i Hans og Grete, Narraboth i Salome, Monostatos i Tryllefløyten, Flora i La traviata, Froh i Rhingullet og Spoletta i Tosca.

De siste sesonger har han sunget karakterroller som Densemester i Ariadne auf Naxos, Kammertjeneren, Dr. Blind i Flaggermusen, Prins/Kammertjener/Markien i Lulu av Alban Berg, Melot i Tristan og Isolde og P. Thrilling/D. Drilling i Knut Vaages nye opera Khairos

I La bohéme i 2011 og 2014 spilte han den fryktede huseieren Benoit og ga Døden et uforglemmelig ansikt. I tillegg gjorde han Andrés/Cochenille/Pitichinaccio/Franz i Hoffmanns eventyr med god komisk timing. Sagbråten er tilbake i Hoffmanns eventyr denne sesongen, i tillegg til roller i Madama Butterfly, Lady Macbeth fra Mtsensk, Carmen og Lohengrin

Bernhard Greter

er pianist og repetitør med base I Oslo, og han jobber bl.a. på Den Norske Opera, Musikkhøyskolen og Operaen i Kristiansund. Han har en master som opera repetitør fra Musikkhøyskolen i Oslo hvor han studerte hos Tore Dingstad og en bachelor fra Edbergs Manor – en del av Royal academy of Music i Stockholm hos professor Mats Widlund, og har tatt masterklasser bl.a. hos Fabio Bidini, Konstantin Bogino, Jiri Hlinka, Paul Roberts og Matti Hirvonen.

Han har spilt en rekke konserter i Norge og Sverige, og opptrådt bl.a. i Aulaen i Oslo,  i  Konserthuset i Stockholm, og i Großer Saal i Konserthuset i Wien.