Bragernes kirken klokken 18:00

Medvirkende: Oslo Filharmoniske kor.
Solister: Marit Sehl,  Julia Gusek,  Øystein Stensheim,  Øystein Skre
Dirigent: Thomas Rimul

Det er duket for en opplevelse av de helt store når Oslo filharmoniske kor og Drammen symfoniorkester framfører Beethovens 9. symfoni.
Sammen med 4 flotte solister skal de tolke et av Beethovens mest kjente og største verk.

I løpet av de ti siste årene har Oslo Filharmoniske Kor medvirket på omkring 170 konserter sammen med Oslo-Filharmonien under noen av verdens mest anerkjente dirigenter! 
Koret har fremført de fleste av musikklitteraturens store symfoniske korverk, og har gjennom de siste tiårene hatt en jevn kvalitetsstigning. 
I dag regnes koret som et av Nordens beste symfoniske kor og høster gode kritikker fra både kritikere, publikum og dirigenter. 
Koret teller i dag ca. 100 dedikerte sangere.
Fotojournalist: Erlend Berge

En av solistene er Drammens egen Marit Sehl. Hun har sunget med Drammen symfoniorkester en rekke ganger, senest på festforestillingen på 17.mai. 
Marit har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Operaskolen ved Sydney Conservatorium of Music. 
Hun har opptrådt i Sydney Opera House, i Liedergalerie Hamburg og på scener og festivaler rundt om i Norge. 
Hun er bosatt i Drammen, og det blir en glede å nyte hennes vakre stemme og blide åsyn.

Beethovens 9. symfoni var hans siste fullendte, og har et romantisk preg.
Den er storslått, og fanger opp et vell av stemninger, men er også et talerør for Beethovens idealer; frihet, likhet og brorskap.
Symfonien er et verk som gir oss livsglede, siste satsen er bygget over "Ode til Gleden", et dikt av den tyske poet og dramatiker Friedrich Schiller. 
Komponisten selv fikk aldri høre verket, selv om han dirigerte premieren. Han var på den tiden blitt helt døv, og kunne bare høre verket for sitt indre øre. Han fikk heller ikke høre den stormende applausen etter dette verket avstedkom. Publikum valgte å kaste sine hatter i lufta, som et tegn på sin begeistring, siden de visste om Beethovens døvhet.
Beethoven hadde lenge vært fascinert av Friedrich Schillers dikt «Ode til gleden» – et dikt som var en perfekt match for Beethovens udødelige musikk.
Symfonien setter standarden for videre verker av andre komponister, og er et bindeledd mellom klassisismen og romantikken.