Lørdag 16. april 2016 klokken 14:00

Sangelever fra Modum kulturskole med forestillingen Hairspray av Marc Shaiman

I Hairspray er vi tilbake på 60-tallet i USA. Vi får høre historien om Tracy Turnblad. Tracy har en eneste drøm: å bli danser i Tv-showet til ungdomsidolet Corny Collins. Hver dag etter skoletid ser Tracy programmet på Tv sammen med veninnen Penny Pingleton.

Tracy er en glad og positiv jente og på vei til skolen synger hun om byen sin: Baltimore. 

1. Good morning Baltimore (solist: Jenny Elida Eidsmoen)

 

I Tv showet synger ungdommene om at det er ikke så nøye med skole og karakterer. Så lenge du er kul og kan danse, så er du fortsatt snillest i byen. Ungdommene som er med i showet er alle hvite. Kun en gang i måneden er det ''Negerdag''. Da får de fargede ungdommene anledning til å vise sine danseferdigheter.

2. The nicest kids in town (solist: Aleksander Korneliussen)

 

En av dansere i showet skal ha permisjon og det blit utlyst audition til vikariatet. Tracy vil gjerne stille, men blir avvist både fordi hun er overvektig og fordi hun støtter forslaget at alle, både hvite og fargede, skal kunne opptre på like vilkår på Tv.  Tracy må sitte igjen i skolen fordi hun skulket for å være med på audition til tv-showet. Det viser seg at flere av de som danser på ''Negerdagen'' øver dans mens de sitter igjen. Her lærer Tracy noen nye dansetrinn. På vei ut av timen dumper hun bort i Tv-stjernen Link som hun er hemmelig forelsket i. Tracy hører bryllupskirkeklokker!

3. I can hear the bells (solist: Sarah Strandbråten)

 

Takket være dansetrinnene og litt hell får Tracy plasen som vikarierende danser i showet og hun blir fort favoritten. Også Link oppdager at hans følelser for Tracy blir sterkere.

4. It takes two (solist: Nicolay Grøtterud)

 

Tracy blir invitert til byen mest fasjonable klesbutikk. Her får hun tilbud om å gjøre reklame for butikken. Tracy tar med seg mamma Edna, som ikke har vært ute av huset sitt på 20 år. Edna Turnblad syns først det er skummelt og nervøst, og hun skulle gjerne ha gått ned 20 kilo først. Men Tracy overbeviser henne om at nå i 60-tall er alt blitt annerledes og menneskene er blitt mer tolerante, både overfor fargede mennesker og andre som ikke er sylslanke.

5. Welcome to the 60's (solister: Ellin Andrea Hogganvik, Aleksander Korneliussen, Jenny Elida Eidsmoen, Sarah Strandbråten og ensemble)

 

Tracy, Penny og Link blir invitert med til en fest som de fargede ungdommene skal ha. Penny er også blitt forelsket i Seaweed, sønnen til Maybelle Motormouth som leder Negerdagen på TV.  Mamma Edna vil ikke at Tracy skal gå på fest. Hun kommer for å hente hjem Tracy. Men det er så hyggelig på festen, at også Edna koser seg og fester sammen med Maybelle Motormouth og ungdommene. Maybelle klarer å overbevise Edna om at hun er stilig som hun er.

Maybelle Motormouth har dog en trist nyhet: Velma von Tussle, som er tv-sjef, liker ikke at Tracy er blitt så populær. Hun liker heller ikke de fargede danserne. Derfor har Velma bestemt at Negerdagen ikke lenger skal sendes på Tv.  Tracy, Edna, Maybelle og andre bestemmer at de skal demonstrere foran tv-huset.

6. Big, blonde and beautiful (solist: Karin Glesne)

 

Tracy krangler med en politimann og blir nødt til å finne et hjemmested.  Link, som er nå veldig forelsket i Tracy, letter etter henne hjemme, men der er hun ikke. Seaweed og Penny er også forelsket og de hjelper Tracy slik at politiet ikke får tak i henne.

7. Without love (solister: Viljar Røysi, Jenny Elida Eidsmoen, Ernst Nicolai Christiansen, Ellin Andrea Hogganvik og ensemble)

 

Så er dagen for kåringen av Miss Hairspray kommet. Velma setter ut politivakt slik at ikke Tracy eller noen av de andre fargede danserne skal kunne komme inn og delta i konkurransen. I tillegg fikser og trikser Velma med stemmesedlene slik at hennes egen datter Amber skal vinne.

Men Tracy klarer med hjelp av sine venner å komme inn. Link oppdager henne og sammen danser de You can't stop the beat. Det går ikke an å stoppe pulsen, og det heller ikke an å stoppe utviklingen i fremtiden og integrering og lik sjanse for alle.

Seaweeds lillesøster Lil'Inez får sjansen til å vise hva hun kan på dansegulvet, og det blir Inez som til slutt sanker flest stemmer og blir årets Miss Hairsplay.

 

Rollelista:

Tracy Turnblad:               Jenny Elida Eidsmoen, Sarah Strandbråten,

                                      Elin Andrea Hogganvik

Corny Collins:                 Aleksander Korneliussen

Link Larkin:                     Nicolay Grøtterud, Viljar Røysi

Edna Turnblad:                Aleksander Korneliussen

Seaweed:                        Ernst Nicolai Christiansen

Penny:                             Elin Andrea Hogganvik 

Maybelle Motormouth:      Karin Glesne

Judine:                            Jenny Elida Eidsmoen

Shayna:                            Sarah Strandbråten

Ioana Carmen Demit

Ioana er utdannet operasanger og sangpedagog fra Musikkuniversitetet i Bukaresti og fra Norges Musikkhøgskole, med mastergrad i vokalkunst. Ioana kommer opprinnelig fra Romania, men er nå bosatt i Oslo. Hun er aktiv som operasanger og synger jevnlig ved Den Norske Opera i Oslo.

I dag presenterer hun sine sangelever fra Modum kulturskole

I tillegg vil hun selv fremføre arier og duetter fra opera og operette-litteraturen sammen med Florin Demit (bass) og pianisten Babor Nagy