DE TRE DAMENE

 

Ragnhild Motzfeldt

Kari-Lise Høgseth

Kjerstin Løvdahl,

 

Helge Evju, klaver

 

 

Ragnhild Kristina Motzfeldt kommer fra Asker. Sesongen 2009/ 2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera og Ballett, og medvirket som solist i Figaros Bryllup, barneforestillingen Forhekset og Ariadne auf Naxos. Ragnhild har en 5-årig bachelor i utøvende sang fra musikkonservatoriet Benedetto Marcello i Venezia, Italia, og en mastergrad i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo (tidligere Statens Operahøgskole).

Ragnhild debuterte i 2005 som Blomsterpike i Wagners opera Parsifal ved operaen Grand Teatro la Fenice i Venezia. Ellers har hun blant annet sunget rollen som la Canterina i operaen med samme navn av Haydn, Celestina i operaen Che Originali av Mayr og Belinda i Dido and Aeneas av Purcell. Ved Kunsthøgskolen har hun blant annet sunget rollen som Grevinnen i Figaros Bryllup, Leïla i Perlefiskerne, Ginevra i Ariodante, Nancy i Albert Herring, Ilia i Idomeneo og Elisetta i Il matrimonio segreto. Ragnhild har også gjort seg bemerket innen barokkmusikk, og høsten 2006 vant hun 3. prisen i den prestisjetunge sangkonkurransen VIIe Concours de Chant Baroque de Chimay, Belgia. Sommeren 2009 var hun semifinalist i den internasjonale sangkonkurransen ”Toti Dal Monte” i Treviso, Italia. Innen kirkemusikk har Ragnhild vært solist blant annet i Mozarts Requiem, Stabat Mater av Pergolesi, Händels Messias, Skapelsen av Hayden og Magnificat av Bach. I 2007 stiftet Ragnhild sammen med Kjerstin Løvdal og Kari Lise Høgseth operatrioen De Tre Damene. Sammen har de hatt en rekke opera- og operette konserter rundt om i landet.

Kari-Lise Høgseth

Kari Lise Høgseth er født og oppvokst i Skien. Sesongen 2009-2010 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett hvor hun var solist i blant annet Rusalka av Dvorak og barneforestillingen Forhekset. Kari Lise har bachelor i sang fra Griegakademiet ved Universitetet i Bergen og master i opera fra Statens Operahøgskole. I Operahøgskolens produksjoner har hun blant annet gjort roller som Ramiro i Mozarts La finta Giardiniera, Mum i Brittens Albert Herring og Fidalma i Il matrimonio segreto av Cimarosa. I Oslo Operafestivals oppsetning av Carmen høsten 2010, gjorde hun rollen som Mercedes.  

Hun er gjevnlig alt-solist i kirkemusikalske verker som Gloria av Vivaldi, Pergolesis Stabat Mater, Mozarts Requiem og Juleoratoriet og andre kantater av J. S. Bach. Oppdragsgivere har blant annet vært Bergen Domkantori, Cæciliaforeningen, Glogerakademiet og Den Norske Studentersangforening.

Kari Lise har gjort en rekke barneforestillinger og opera- og operettekonserter med Operatrioen De Tre Damene. I 2013 opptrer trioen blant annet på Hurtigruta og under Festspillene i Bergen. Kari Lise er ogsåtilknyttet det profesjonelle koret Kor Vest. Kari Lise mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009. I 2014 har hun en av rollene i Gisle Kverndokks nyskrevne opera Påske ved Opera Sør.

Helge Evju

Helge Evju er født inn i en familie med mange musikere og fikk tidlig klaverundervisning i hjembyen, for det meste med sin fars søster Aslaug Evju Blackstad, en kjent konsertpianist i etterkrigsårene. Opptrådte 17 år gammel med hjembyens symfoniorkester i Beethovens 1. klaverkonsert, kom 2 år senere til USA med stipend fra Brandeis University, Massachusetts. 2 års studier, vesentlig i klaver og komposisjon.  Klaverdebutkonsert i Oslo 1968 etter studier med professor Robert Riefling, 2. pris i pianistkonkurranse avholdt i Tønsberg 1969, mesterklassestudier i Spania, Nederland, Tsjekkia og Norge, og konserter i hele Norge samt Danmark, Finland, Spania, Nederland og Tsjekkia. Ble fast ansatt pianist og repetitør ved Den Norske Opera i 1971, ble pensjonist i 2011 etter 40 års tjeneste, men er stadig aktiv med konserter og annen musikalsk virksomhet.

Har komponert en fullstendig samling kadenser til Mozarts klaverkonserter, utgitt på Verlag Robert Lienau, Berlin 1994, samt noen klaverstykker og sanger, dertil en rekke transkripsjoner av vokalmusikk for klaver.  Hans klaverkonsert i h-moll bygget på Griegs oppgitte skisser til en klaverkonsert nr. 2 ble urfremført 1998 av Den Norske Operas orkester med dirigent Dejan Savic og solist Geir Henning Braaten. Den ble også fremført den 4. mars 2009 ved Grieg/Ciurlionis-festivalen i Kaunas, Litauen. Han skrev også en del av musikken til forestillingen ”Forhekset”, som ble spilt på Operaens Scene 2 i februar 2010 og 2011.

Evju har også en egen-komponert klaverkonsert. Den ble gitt ut på CD i juni i fjor, spilt inn i Praha med canadisk dirigent og svensk solist og har fått fine anmeldelser i viktige musikktidsskrifter som Gramophone og Fanfare.

Helge Evju gjestet oss på Jule Opera Caféen i november 2012 sammen med Siv Oda Hagerupsen. Sist deltok han på Grethe Rojahns avskjedskonsert 9. februar 2013 ... (!)

Det er en glede å ønske ham velkommen tilbake på Opera-Café i Drammen!