Etter konserten

Børsens vakre festsal var nesten full da våre tre unge blåsere fra Kulturskolen åpnet konserten. De høstet fortjent applaus, før den unge sopranen Marte Bjørkmann og pianisten Gunnar Sama begynte den annonserte konserten. Tenoren Helge Rønning har sunget i Drammen tidligere, men aldri i Børsen, og Marte Bjørkmann var et spennende nytt bekjentskap. Både sangerne og pianisten informerte litt om musikken som ble fremført, og publikum satte stor pris på denne formidlingen. Stor applaus og ekstranummer avsluttet nok en vellykket opera-cafe.

Neste sjanse blir lørdag 7. november.

Kulturskole-elever åpner KLASSISK konsertene

Saksofonist fra kulturskolen

Marte Bjørkmann

Helge Rønning

Gunnar Sama

Marte Bjørkmann

Marte Bjørkmann har hatt klassiske konserter i inn og utland de siste årene, flere av disse i Spania. Hun har dessuten vært solist i salsaorkester, jazztrio og turnert som popartist i Spania.

Den musikalske og kunstneriske utdanningen har Marte fra flere skoler: teater fra Romerike Folkehøgskole, bachelor i utøvende musikk fra Høyskolen i Tromsø, institutt for musikk, ettårig operastudie fra Operastudio 67, Stockholm og master i utøvende musikk fra Høyskolen i Trondheim, institutt for musikk. Fordypningen i mastergraden hennes er spansk og latinamerikansk klassisk musikk. Marte har dessuten studert fransk ved Norges Handelshøyskole, spansk ved Universitetet i Oslo og snakker fem språk flytende.

Gunnar Sama sammen med to studenter fra Musikkhøyskolen

Marte Bjørkmann, sopran

Helge Rønning, tenor

Helge Rønning

Helge Rønning, født i Mo i Rana 1965, har studert ved Musikkonservatoriet i Oslo og Operahøgskolen i København.

Han har opptrådt ved en rekke operahus over hele Europa i ledende roller, hovedsakelig innenfor bel-canto-faget, og han har arbeidet med dirigenter som Peter Schreier, Andreas Schiff, Leopold Hager, Fabio Biondi og Rinaldo Alessandrini.

Han er en ettertraktet oratoriesanger, og har bl.a. sunget alle av Bachs pasjoner samt verker av Mozart, Mendelssohn, Haydn og Händel.

Han har sunget med de fleste norske og danske orkestre.

Siden 2000 er han bosatt utenfor Oslo, og arbeider for tiden som frilanse opera- og oratoriesanger.

Gunnar Sama

Sama fikk sin utdannelse ved Stavanger Musikkonservatorium (med Edvin Eikenes), Barratt Due musikkinstitutt ( med Liv Glaser), Norges musikkhøgskole ( med professor Robert Riefling), The Royal Northern College of MusicManchester, (med professor Ryszard Bakst) og med professor Jiri Hlinka.

Sama holdt sin debutkonsert i Universitetets Aula i Oslo i 1975. Han har vunnet annenpris i den internasjonale pianistkonkurransen Premio Jaén i Spania. I tillegg til det tradisjonelle repertoaret har Sama beskjeftiget seg mye med sjeldnere spilte komponister som AlkanFerruccio BusoniNikolaj Medtner og Shedrin.

Hentet fra Wikipedia

 

Gunnar har vært en hyppig gjest i Klassisk Musikkens venner i Drammen og vi ser frem til å oppleve ham på nytt på det nye flygelet på Børsen