4 fra operaen med pianist

Den finske pianist og dirigent Kalle Kuusava er dagens akkompagnatør.

Dagens utøvere:

Iona Carmen Demit, sopran,

Florin Demit, baryton,

Stephanie Lippert, sopran,

Kjetil Støa, tenor,

Kalle Kuusava, klaver

Ioana Carmen Demit

Ioana er utdannet operasanger og sangpedagog fra Musikkuniversitetet i Bukaresti og fra Norges Musikkhøgskole, med mastergrad i vokalkunst. Ioana kommer opprinnelig fra Romania, men er nå bosatt i Oslo. Hun er aktiv som operasanger og synger jevnlig ved Den Norske Opera i Oslo. Til daglig har hun en deltids-jobb som sangpedagog ved Modum kulturskole.

Florin Demit

Florin Demit er utdannet ved Musikk Universitetet i Bucharest og Norges musikkhøgskole. Han har siden 2007 vært ansatt i Operakoret.
Ved Nasjonaloperaen har han gjort roller som Sonora i La Fanciulla del West, en Fiskerman i Peter Grimes og Zaretsky i Eugene Onegin. Han har ellers frilanset som sanger innen et bredt musikalsk felt i Norge, Frankrike og Romania.

Florin har gjestet oss flere ganger tidligere, senest vinteren 2013

Stephanie Lippert

Stephanie Lippert er en lyrisk-dramatisk sopran, født 1985 i Norrtälje, Sverige. Etter å ha studert teater på Spegelteatern i Stockholm startet hun med privatstudier i operasang, og etter tre år kom hun som 22-åring inn på Operaakademiet i København.

I 2008 fikk hun William Linds stipend i forbindelse med en konsert med Dalasymfonietten, og deretter har hun opptrådt med Odense Symfoniorkester, DKMs symfoniorkester, Sjælland symfoniorkester, Folkoperans orkester og Det Kongelige Teaters Kapel.

I november 2010 gjorde hun sin debut som «Anna» i Det Kongelige Teaters oppsetning av Nabuccco, dirigert av Per Giorgio Morandi.
I løpet av sin utdanning har hun fremført et antall store rolleinnstuderinger som: «The Governess» i Turn of the screw, «Marguerite» i Faust, «Tatjana» i Eugen Onegin og «Desdemona» i Otello.

Hun avsluttet sin operahøyskoleutdanning i mai 2012 ved å fremføre «Donna Elvira» i Operaakademiet og Det Kongelige Teaters oppsetning av Don Giovanni. Denne rollen fremførte hun også ved operafestivalen i Aix-en-Provence under ledning av Academie Europeénne i juni 2012.

Kjetil Støa

Kjetil Støa har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim og ved Operahögskolan i Stockholm, og var solistpraktikant ved Nasjonaloperaen sesongen 2010/2011. Han debuterte sommeren 2009 i rollen som Nils Lykke i operaen Olav Engelbrektsson av Henning Sommero, og i 2011 sang han i den nyskrevne operaen I Cancelliraadens dage av Ragnar Søderlind ved Ringsakeroperaen.

Kjetil Støa har et variert konsertrepertoar og har også mottatt flere priser og stipender i Skandinavia slik som Nord-Trøndelags fylkes kulturstipend og Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium. Ved Nasjonaloperaen har han sunget Messaggero i Aida, Hyrden i Oedipus Rex, hatt rollen som Hertugen i barneoperaen Forhekset og medvirket i Salome. Sommeren 2015 sang han rollen som Wagner i Boitos Mefistofele sammen med Trondheim Symfoniorkester. 

Kalle Kuusava

Kalle Kuusava (født 1983 Lahti, Finland) begynte sine studier som pianist på konservatoriet i Lahti. Senere fortsatte han på Sibelius-akademiet, hvor han studerte under Ilmo Ranta, med fokus på kammermusikk og Lieder. Han han også vært utvekslingsstudent ved  musikkuniversitet i Wien sesongen 2005-2006. 

Sesongen 2007-2008 tjenestegjorde på den prestisjetunge Zurich Opera Studio som trener og assistent dirigent, der han sto for oppførelsen av ”Tryllefløyte” for barn. Siden høsten 2008 har han jobbet som assisterende leder ved Den Norske Opera i Oslo. Sommeren 2011 jobbet han på Savonlinna Opera Festival produksjon av Don Giovanni.

Kalle Kuusava fullførte sin mastergrad i orkesterdirigering ved Norsk Musikkhøgskole i løpet av våren 2012 under ledelse av Ole Kristian Ruud og Are Sandbakken. I mars 2012 var han assistent for Hannu Lintu og Tampere Philharmonic i en oppsetning av Wagners Tannhäuser.

Siden har han vært aktiv deltaker på en rekke mesterklasser med store pianister.  Han har også vært gjestedirigent for en rekke store symfoniorkestre. Han er også aktiv som kammermusiker og Lieder pianist.