Klassisk Lørdag – Kammerkonsert

Børsens Festlokaler, Bragernes torg, klokken 14:00

Ingrid Økland, fiolin og viola d’amore

Bénédicte Royer, bratsj

Knut Johannesen, cembalo 

Ingrid Økland

Ingrid Økland (f. 1984) kommer fra Stavanger og bor nå i Oslo med sin familie. Hun har en sønn som ble født i 2013.
Hun arbeider som frilanser på barokkfiolin og moderne fiolin, i tillegg til viola d’amore.
 
Utdannelse:
2003-07: Bachelorgrad i utøving fra Norges Musikkhøgskole, med ett års utveksling til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
2007-09: Mastergrad i utøving ved Universitetet i Stavanger, med utveksling i ett semester til Universität Mozarteum, Salzburg.
 
Ved siden av sine studier i moderne fiolin har hun også studert barokkfiolin. Hennes lærer siden 2005 har vært Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, og med et reise- og etterutdanningsstipend fra FFUK har hun kunnet fortsette å ta timer i barokkfiolin fram til 2013. Hun har deltatt på mesterklasser med Lucy van Dael, Richard Gwilt og Judy Tarling.
 
Ingrid er aktiv i tidligmusikkmiljøet i Oslo og spiller fast i Norsk Barokkorkester og Barokkanerne. I sistnevnte har hun blitt brukt som solist og gruppeleder det siste året. Hun har vært med på å starte ensemblene TidligFolk og Christian IV Consort, som begge har hatt konserter og turneer rundt i Norge. Christian IV Consort starter i 2015 en egen konsertserie i Kampen kirke i Oslo.
I tillegg spiller hun regelmessig med ensemblene Stavanger Barokk, Holberg Barokk og Oslo Barokkorkester, og har hatt engasjementer med Barokksolistene og Norwegian Cornett &Sackbutts.
De siste årene har hun vært med på prosjekter og konserter i store deler av landet, i tillegg til Sverige, Danmark og Polen.
 
På moderne fiolin jobber hun først og fremst som orkesterfrilanser, hovedsakelig i Operaorkesteret, men også i symfoniorkestrene i Stavanger og Kristiansand. Hun medvirker i ensembler bestående av frilansere, som OscarsborgOperaen, Opera Nordfjord og Oslofjord Kammerfilharmoni.
 
Ved siden av den utøvende virksomheten underviser hun på Oslo Private Musikkskole, i tillegg til noen privatelever.

Bénédicte Royer

Bénédicte Royer ble født i Paris i 1987, og begynte å spille fiolin og bratsj i tidlig alder. Hun studerte med Jean Sulem ved CNSM i Paris, med Lars Anders Tomter på norsk musikkhøgskole i Oslo, og med Thomas Riebl ved Mozarteum Universitetet i Salzburg, hvor hun fullførte sin mastergrad med utmerkelse i 2010. Bénédicte har stor interesse i å utføre ukjent repertoar og ny musikk. Hun har vært medlem av den østerrikske Ensemble for ny musikk siden 2012, og har spilt kammermusikk av Geirr Tveitt for etiketten Simax Classics. Bénédicte har spilt i Gustav Mahler Jugend Orchester, Chamber Orchestra of Europe, Oslo-Filharmonien og Camerata Salzburg. Hun har vært gjest solo bratsjist i Trondheim Symfoniorkester, og spiller i Det Norske Kammerorkester. Hun ble tildelt 1. premie Mozarteum Universitetet Tertis Competition 2010 og 1. premie i Bodensee International Music Competition 2011 i Tyskland. Hun har vært solist med flere orkestre i Tyskland. Bénédicte har spilt solo og kammerkonserter i "la Cité de la musique" og IRCAM i Paris, Oslo, Salzburg, New York, mange byer i Tyskland, og hun har opptrådt på flere festivaler i Frankrike, Norge, Sverige og Spania. Hun har også turnert som kammermusiker i Norge og England. I 2012 ble hun invitert til å spille med Christian Teztlaff, Andras Schiff og Gidon Cremer på kammermusikkakademi i Kronberg (Tyskland), "Chamber Music Kobler the World ''.

Knut Johannesen, cembalo

Knut Johannessen (f. 1955) er cembalist og førsteamanuensis i akkompagnement og cembalo ved Norges Musikkhøgskole.

Han er aktiv som kammermusiker og continuo-spiller, og siden starten i 1986 av har han vært continuo-spiller og leder for Oslo Barokkorkester.

Han samarbeider mye med Det Norske Kammerorkester og fiolinisten Terje Tønnesen.