Sang og klaver

KONSERTEN HOLDES I NORKIRKEN (tidligere Indremisjons-huset på Høytorget) KLOKKEN 14:00

Andjelka Jakovljevic (sopran)

Andjelka er ”nybakt” Drammenser men har allerede klart å posisjonere seg i det lokale musikkmiljøet.  Hun er utdannet operasangerinne og sangpedagog. Hun har vært pedagog og solist i mer enn 10  år og har stor pedagogisk- og sceneerfaring. Andjelka har gjort flere opera roller, bl.a. Puccinis "Suor Angelica", Mozarts "Trylle fløyten", Bizets "Carmen". Hun sang både som solist og med flere ansambler i Slovenia, Serbia, Tyskland, Hellas, Kina, Bosnia og Herzegovina.  Andjelka har deltatt på flere Opera cafeer i Drammen og hun deltok i 17.mai forestillingen i 2011 Som solist for Drammen operakor sang hun Fantine i "Les Miserables" forestillingen i april 2013. For tiden er Andjelka dirigent for Drammens Mannskoret og Vestfossen Blandakor. Til daglig jobber hun som sangpedagog på musikklinjen på Kongsberg videregående skole og i Øvre og Nedre Eiker kulturskoler.

Dejan Herakovic (baryton)

Er utdannet operasanger fra Slovenia. Han er født i Serbia. Han studerte ved Universitetet i Novi Sad i Serbia hos professor Biserka Cvejic hvorfra han tok sin eksamen. Han er tildelt stipend fra Den franske regjeringen og fortsatte sin utdanning i Alfred Cortot Akademia i Paris. Som sanger har han vunnet flere priser i Ljubljana, Paris, Belgrade. Han har gjort noen hoved- og biroller i operaene av W.A. Mozart, R. Wagner, G. Puccini, H. Purcell, R. Gobec, G. Verdi and G. Bizet in Novi Sad, Banja Luka, Sarajevo, Paris, Triest, Santa Croce, Cluj.

Sammen med Musikkhøyskolen i "Jurij Slatkonja" fra Novo Mesto ( Slovenia ) og med Kringskastings-orkestret i Slovenia sang Dejan som solist Schuberts "G-dur Messe", som var en del av Europeisk kultur prosjekt mellom Slovenia, Italia og Romania. Han er medlem av musikk trio "Carissimi "som framfører sakral og profan musikk for sang, piano og orgel. For tiden jobber han som sangpedagog i Slovenia.

Galina Trintsoukova (klaver)

 Vår faste akkompagnatør!