fra Zemlinsky til Wiener-operette og evergreens

støtter konserten

Unnur Wilhelmsen - sopran

Etter Solo-og Magisteraksamen (Mag.Art) ved "Universität für Musik und darstellende Kunst" i Wien, har Unnur Astrid nå sitt hovedvirke i Italia og hennes konsert- og operavirksomhet har ført henne til de fleste Europeiske land, Nord-Amerika, Russland (Moskva) og Asia. Hun synger med orkestre som Wiener Strauss-Company, bestående av Wiener Symphonikere, Falloni Chamberorchestra fra Budapest, Wiener Akademische Philharmonie, Wiener Opernball-Damenensemble, og det velrenomerte orkesteret fra Teatro Massimo i Palermo på Sizilia.

Unnur Astrid har opptrådt på kjente festivaler som "Jeunesse Festivalen" i Wien, "Wiener Festwochen", ”Liberty Festival”, "Musica in Villa" og "Trinità dei Monti" i Roma og ble vist stor ære i Italia da hun ble bedt om å synge åpningskonserten i det nye teateret i Catanzaro. Hun har vært invitert av det Østerriske Utenriks-departementet til å synge i India (bl.a i New Delhi) og dessuten en rekke konserter

i Kathmandu, Nepal, på invitasjon fra FN med "Vienna Classical Trio", (Karin Leitner, fløyte og Gerhard Löffler, gitar) og har med dem også hatt stor suksess i Tyrkia (Istanbul).

www.astrid.wilhelmsen.com

Karin Leitner - fløyte

er født i Wien og var den første kvinnelige musiker som i nyere tid har vært fast ansatt hos Wiener Philharmonikerne på Wiener Wiener Staatsoperaen. Hun har videre spilt bl.a. med Royal Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra og Irish Chamber Orchestra, og vært solist over hele verden med berømte orkestere som Rousse Philharmonic Orchestra, Orchestra Filharmonique de Besancon, Cape Town Philharmonic Orchestra, Wiener Kammer Orchester, Wiener Mozart Orchester, Slovak Radio Orchestra og Bratislava Symphony Orchestra.

Karin har hatt kammermusikalske konserter i alle viktige konsertsaler i Østerriket (Konzerthaus, Musikverein, Brucknerhaus i Linz...), og deltatt på en rekke kjente festivaler som Carinthian Summer Festival og Syeged Intern. Music Festival i Ungarn. Hun har videre hatt konserter i Tyskland, Polen, Ungarn, England, Irland, Iran, Holland, USA, Syd Afrika, , Sveits, Italia og Frankrike og er blitt tildelt en

rekke priser både som utøvende kunsner, men også som komponist (Wiens Komponistpris 2010), og har gitt ut en rekke CDer med egne komposisjoner.

www.karinleitner.com

Margarete Babinsky

er også en ekte Wienerinne, og hennes store talent gjorde at hun som svært ung ble tildelt plass i klassen for spesielt talenterte barn på Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hun har studert hos Michael Krist (Wien), Karl-Heinz Kämmerling (Salzburg) og Rudolf Kehrer (Moscow) og er bl.a. tildelt Wiens eget stipend for spesielt begavede. Publikum og kritikere i Europa, Asia, Afrika og Sør Amerika er alle svært entusiastiske såvel over hennes teknikk, som over hennes karismatiske utstråling og naturlighet.

Margarete har spilt med en rekke berømte orkestre som Wiener Symfonikerne, Budapest Symfonikerne, Wiener Kammer-orkester og samt BBC Welsh Symphony Orchestra, Orchestre d'Auvergne, Cairo Symphony Orchestra og har samarbeidet med en rekke fremragende dirigenter, som Lord Yehudi Menuhin og Vladimir Fedosejev. Margarete er blitt utmerket med "Vienna Flötenuhr" fra Wiens Mozart-selskap for sin første CD av Mozarts pianoverk, og til tross for, eller kanskje nettopp takket være hennes suksess som solist, er Margarete også en ettertraktet kammermusiker som har opptrådd med en rekke store artister.

www.babinsky.at