Ida Gudim og Ole Martin Huser-Olsen

Høsten starter opp med sopranen Ida Gudim gitaristene Ole Martin Huser-Olsen

KONSERTEN HOLDES I FRIMURERLOSJEN KLOKKEN 14:00

Ida Gudim

Ida Gudim er masterstudent ved operahøyskolen hvor hun studerer under Toril Calsen. Hun har også en mastergrad fra Norges musikkhøyskole hvor hun studerte under Anne Nyborg, og en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt hvor Liv Kersti Sandve var hennes pedagog.  Under tiden på operahøyskolen har hun sunget roller som Erste dame i ”Die Zauberflöte”, Leonora/Fidelio i ”Fidelio”, Romilda i ”Xerxes”, Donna Anna i ”don Giovanni”, og Mrs. Chan i urpremieren på ”Ad Undas-Solaris korrigert” som ble fremført i operaen høsten 2013.

Hun ble samme år innvilget stipend fra Ruud-Wallenbergs fond som en av tre sangere. I 2014 tolket hun rollen som Fiordiligi fra ”Cosi fan tutte” i sin helhet på Den Norske Opera&Ballett, og vil til høsten jobbe med regisør Stefan Herheim i rollen som Poppea i ”Poppeas kroning”.

Ida har jobbet som sanger i både inn og utland. I Desember 2013 holdt hun flere solistiske konserter i Tokyo, Japan, i samarbeid med ”Grieg society of Japan”. Hun har også i flere år vært utøver i prosjektet UMOJA hvor musikere fra Norge, Zimbabwe, Mosambique og Sør-Afrika samles for å lage konsert og folkefest på det afrikanske kontinent. Hjemme i Oslo har hun, sammen med Ole Martin Huser-Olsen, dannet en sopran og gitar duo som har bestått siden 2007.

Ole Martin Huser-Olsen

Ole Martin Huser-Olsen, klassisk gitar, er Masterstudent ved Norges Musikkhøgskole.

Våren 2010 gjennomførte han sin Bachelor-eksamenskonsert veds amme skole og fikk høyeste karakter. Han har bred konserterfaring fra Norge, bl.a. en konsert i Edvard Griegshjem, Troldhaugen, i 2005, samt årlige konserter ved Den Norske Opera fra 2008. Han harogså holdt konserter i Los Angeles i 2008, Helsinki, 2010 og på det prestisjetunge Pompidou-sentere i Paris i 2011. Han er ofte hørt som solist, men deltar også i mange kammermusikkprosjekt.

Han debuterte som solist med orkester i 2012.

Ole Martin jobber mye med samtidsmusikk, men spiller også klassisk musikk fra renessanse til modernisme.