Om Trio Norkita

Trio Norkita
består av Tuva Weideborg Hongve – sopran, Ingvild Storhaug – alt og Sanae Yoshida – klaver, alle høyt utdannede, utøvende musikere med bred erfaring som kammermusikere. Trioen fremfører klassisk kammermusikk, - musikk som ikke er blott underholdende, men som får publikum til å lytte. Kammermusikkens oppgave er å trekke publikum til seg, og uavhengig av størrelse på rom og scene, skape det intime rommet som musikken ble skrevet for. Med klangrikdom og fine nyanser, paret med energi og temperament, er det akkurat det Trio Norkita gjør.

Tuva Weideborg Hongve

Tuva Weideborg Hongve - sopran er fra Ytre Enebakk utenfor Oslo. Hun har sin sangutdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt med Helene Ziebarth som lærer, og gjennom videre sangstudier med Helene Ziebarth i Düsseldorf. Av operaroller har hun gjort Gretel i Hänsel und Gretel (Humperdinck) , og Piken i Piken med svovelstikkene (Enna), begge ved Kirkens bymisjons adventskonserter i Gamle Logen. Rollen som Piken har hun også gjort på konsertsteder i Düsseldorf, Tyskland. Siden høsten 2011 har hun jobbet som sopran i vokalkvartetten Grieg Solo Singers, og sammen med dem har hun bl.a. opptrådt under kirkekonsertserier i en rekke kirker i Oslo omegn. Tuva gjør jevnlig konserter med kirke- og kammermusikk, og har blant annet opptrådt med romansekonserter på Troldhaugen, Den Norske Opera & Ballett og Stavanger konserthus. Hun har også holdt konserter med lieder og norske romanser på en rekke konsertscener i Tyskland.

Ingvild Storhaug

Ingvild Storhaug - alt er født i Bergen og bor nå i Oslo hvor hun jobber som frilanser. Ingvild er utdannet innen sang og kammermusikk ved Musikkonservatoriet i Tromsø og i liedinterpretasjon ved Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe, Tyskland. Ingvild er en fleksibel sanger og har bred erfaring innen kammermusikk, musikkteater, lied, opera, kabaret og revy. Av operaroller har hun eksempelvis gjort rollen som heks i «Heksene», med musikk av Marcus Paus og libretto av Ole Paus, under Gloppen Musikkfest og Hardanger Musikkfest, rollen som «Ragnar» i trash-operaen «KOK» på Det Åpne Teater og Sogn og Fjordane Teater,  rollen som «Hans» i E. Humperdincks opera «Hans og Grete» i Gamle Logen i Oslo. Høsten 2011 medvirket hun dessuten som sanger i «Jeanne d'Arc – Prosessen mot Guds kriger» på Nationaltheatret. Ingvild har ellers urframført flere verk og holdt tallrike konserter i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Argentina, Chile, India og Japan.

Sannae Yoshida

Sanae Yoshida, født og oppvokst i Japan, avsluttet sin bachelor i utøvende klaver ved Toho Gaguen School of Music i Tokyo 2005. Deretter flyttet hun til Norge og studerte som masterstudent ved Barrat Due musikkinstitutt hos prof. Jiri Linka, deretter på Universitetet i Stavanger hos prof. Håkon Austbø. I 2012 ble hun semi-finalist i 10s Concours International de Piano d’Orléans i Frankrike, en konkurranse som har fokus på musikk fra det 20de århundre til i dag. Sanae har mottatt en rekke priser og stipender og har vært solist med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester. Videre har hun spilt solo ved en rekke festivaler som Festspillene i Bergen, Engadin Music festival (Sveits) og Fartein Valen Festivalen (Haugesund). Hun har spilt kammermusikk med bl.a. Liv Hilde Klokk, Gavriel Lipkind (Lipkind Quartet), Stine Motland, Kari Rønnekleiv, Stavanger Samtidsmusikk Ensemble, samt med musikere fra Oslo Filharmonien, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Operaorkesteret.