Klikk på bildet for å kunne lese

Jutlandia Saxofon Quartet og Arctic Guitar Trio på samme scene!

KLASSISK har en "ungdomsavdeling" som arbeider med å utvikle og bli flinke på å lage konserter.

Drammen har en slik gruppe som har vært på kurs og lært "alt" som skal til for å få til en slik konsert.

Lørdag 9. november kl 14:00 blir det konsert med Jutlandia Saxophone Quartet. Konserten holdes i Kultursalen/Kulturskolen på Union Scene.

Jutlandia Saxophone Quartet ble etablert i 1996 av tre av ensembles nåværende medlemmer. I årene som fulgte utviklet JSQ seg snart til et av de mest aktive ensembler i  dansk musikkliv.
Kvartetten presenterer et meget bredt og varieret repertoir, som strekker seg fra ensemblets originalrepertoir til nye verk skrevet til kvartetten og – efterhvert ensemblets spesialitet: dristige bearbeidelser av klassiske storverk, som f.eks. Mussorgskys 'Bilder på en utstilling', Bachs 'Johannespassion', Brahms 'Haydn-variasjoner' mm.

Les mere om dem på deres hjemmeside. Klikk her

Program

Astor Piazzolla

Henriette Jenses (sopransaxofon) Kasper Hemmer Phil (altsaxofon) Michael H. Lund (tenorsaxofon) Florián Navarro (barytonsaxofon)

 

Jean-Baptiste Singlée (1812-75) Grand Quator de Concert

Eugène Bozza (1905-91) Andante et Scherzo

Chales Gounod (1813-93) Marche Funèbre d'une Marionette (1872) - arr: Floriàn Navarro

Poul Ruders (1949-   ) Star-prelude an Love-fugue (1990) - arr: Jesper Nordin

Astor Piazzolla (1921-92) Fugata - La mufa - Libertango - arr: Floriàn Navarro

Arctic Guitar Trio

Arctic Guitar Trio ble stiftet I 1991, og er et norsk klassisk gitarensemble bestående av Trond Davidsen, Jarl Strømdal and Arne Brattland.  Alle tre er etablerte gitarister og pedagoger med røtter i områder nær polarsirkelen. 

Arctic Guitar Trio har vært en tungvekter i norsk gitarmiljø, og har dessuten deltatt internasjonalt i en rekke festivaler som Norwegian Guitar Festival, Leiv Eriksson International Music Festival (USA) og Aveiro International Guitar Festival (Portugal) så vel som festivaler i Italia, Spania, Holland og England. Trioen har konsertert på NRK TV og har også spilt for det norske kongeparet.

Arctic Guitar Trio debuterte i London i 1994, og deres første CD-innspilling inkluderer ny norsk musikk for gitartrio, samt musikk av Edvard Grieg. Trioens neste CD ”Varieté” har med spansk og italiensk musikk, i tillegg til et bestillingsverk av Kjell Marcussen. Arctic Guitar Trio er spesielt opptatt av musikk fra Norge, og flere framtredende norske komponister har skrevet for trioen. I 1013 turnerte Arctic Guitar Trio  i England og var bl.a. gjester på Dillington International Guitar Festival. Ny CD-innspilling er planlagt for 2014.