Fra operaens arier og duetter med innslag av musikk for klaver

Opera-Café 6. april samlet ca 120 tilhørere. Som vanlig var det to dyktige elever fra Drammen Kulturskole som åpnet programmet. Først ut var Madeleine Nilsen som spilte andre sats fra Mozarts Klarinettkonsert. Deretter fulgte Magnus Thun med Milonga for Three for saksofon og klaver av Astor Piazzolla. Galina Trintsoukova akkompagnerte.

Sopranen Cecilie Ødegården var et nytt bekjentskap, mens bassbaryton Njål Sparbo og pianist Gunnar Sama var gamle kjente for vårt publikum. Sammen fremførte de følgende program:

  1. «La ci darem la mano», duett fra Don Giovanni av W.A. Mozart
  2. «Sangen til månen», Rusalkas arie fra Rusalka av A. Dvorak
  3.  Kong Filips monolog fra Don Carlo av G. Verdi
  4.  Barcarole av F. Chopin, solo klaver.
  5. «Foldast ut», et verk for baryton og klaver av Magnar Åm
  6. «Donde lieta usci», Mimis arie fra siste akt av La Bohème av G. Puccini
  7. «They say that falling in love is wonderful», duett fra Annie Get Your Gun av I. Berlin
  8. Fyrst Gremins arie fra Jevgenij Onegin av P. Tsjaikovskij
  9. Tre sanger for sopran og klaver av N. Medtner
  10. «Bei Männern, welche Liebe fühlen», duett fra Tryllefløyten av W. A. Mozart.

 

Cecilie Cathrine Ødegården - lyrisk sopran

Cecilie er oppvokst på Biri i Oppland. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, og våren 2012 fullførte hun det prestisjetunge diplomstudiet ved NMH. Ved samme institusjon har hun hatt gleden av å jobbe sammen med prof. Svein Bjørkøy, Prof. Randi Stene og Prof. Håkan Hagegård.

Allerede i 2006 debuterte hun med rollen som Grevinnen i Figaros Bryllup av Mozart under ledelse av dirigent Fanie Jooste, i Sør-Afrika. 

Cecilie er en ettertraktet konsertsanger og har bl.a vært solist med Musikkhøgskolens symfoniorkester, Universitetet i Stavangers orkester og Gjøvik symfoniorkester. Hun har jobbet med dirigenter som Per Kristian Skalstad, Cathrine Winnes Trevino, Grethe Pedersen og Andrew Manze.

Vinteren 2012 urfremførte Cecilie bestillingsverket Himmelhoppet samt VM-hymnen til VM i Vikersund. Komponist K. Ø. Johnsen

Cecilie har jobbet med en rekke kjente pianister, deriblant Tor Espen Aspaas, Ivar Anton Waagaard, Kristin Fossheim, Wolfgang Plagge, Gunnar Flagstad og Einar Steen Nøkleberg.

Gjennom studietiden har Cecilie deltatt på en rekke mesterklasser bl.a. i Spania hos den verdensberømte operasangerinnen Montserrat Caballé, hvor hun mottok flotte tilbakemeldinger. Hun har også deltatt på mesterklasse med bl.a. Susanna Eken, Maestro Antonio Carangelo, Christen Stubbe Teglbjærg, Maria Teresa Uribe og Anne Margrethe Dahl.

Cecilie har mottatt flere stipend bl.a. fra Sine Butenschøns Fond og Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Cathrine Cecilie Ødegården har sin egen hjemmeside, klikk her

 

 

Njål Sparbo, bass-baryton

Njål Sparbo er en av Norges mest aktive og allsidige sangere, med et repertoar som spenner over romanser, opera, kirkemusikk, tidlig musikk og samtidsmusikk. Han er blitt tildelt en rekke priser og stipendier, bl.a. statens treårige arbeidsstipend, Kirsten Flagstads pris og Griegprisen, og er for tiden knyttet til stipendprogrammet for kunstnerisk utforskning ved Kunsthøgskolen i Oslo. Sparbo har hatt solistengasjementer med alle større kor og orkestre i Norge og har hatt konserter over hele Europa, i Russland, Japan og USA.

Sparbos interesse for samtidsmusikk og har ført til at han har medvirket ved tallrike urfremføringer, hvorav 14 helaftens kirkemusikalske verk og 10 operaforestillinger.

Han opptrer jevnlig på festivaler, operascener, i radio og fjernsyn og har 30 plateinnspillinger bak seg.

Gunnar Sama, klaver

Gunnar Sama (f. 1949) er bosatt i Drammen. 

Han debuterte i Universitetets Aula i 1975 etter diplomstudium ved NMH.

Han er utdannet ved Stavanger Musikkonservatorium, Barratt Due musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole og The Royal Nothern College of Music i Manchester.Han har også studert hos Jiri Hlinka.

Han har vunnet 2. pris i den internasjonale pianistkonkurransen "Premio Jaén" (Spania)