Romanseprogram

Under tittelen Klassisk romansekonsert presenterer duoen et publikumsvennlig program som stiller store krav til musikalitet, teknikk og formidling både hos sangeren og pianisten. Høgseth (mezzo-sopran) og Kostopoulos mener at sangene fra 1800-tallet, såkalte lieder eller romanser, fortjener større oppmerksomhet. Det lille formatet med korte sanger skrevet av noen av romantikkens største diktere og komponister gir et fortettet uttrykk med rom både for de store følelsene og de små nyansene. De to etablerte, unge utøverne lover levende formidling og håper å lokke fram både latter, ettertanke og kanskje til og med en tåre i øyekroken hos sitt publikum. På programmet står blant annet sangsyklusen Frauenliebe und leben av Schumann. Her følger vi alle etappene i et kjærlighetsforhold fra en 1800-tallskvinnes synsvinkel. Det blir også sanger av Kjerulf, Grieg og Schubert.


Mange kjenner Kari Lise Høgseth fra konsertene i Drammen med Operatrioen de Tre Damene. Hun er utdannet ved Griegakademiet og Statens Operahøgskole og har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Kari Lise har en aktiv karriere som frilanssanger i Norge, innen både opera, lieder og kirkemusikk. Hun blir særlig berømmet for sin varme stemme, formidlingsevne og sceneutstråling. Hun mottok Telemark fylkeskommunes kunstnerstipend i 2009.

Bodøpianisten Dimitris Kostopoulos er halvt norsk og halvt gresk og har studert med professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har vært solist med en rekke anerkjente symfoniorkestre i inn- og utland og har gjort seg bemerket i flere internasjonale konkurranser. Blant annet vant han 3. pris i den internasjonale Griegkonkurransen i Oslo i 2006. I tillegg fikk han spesialprisen for beste tolkning av et verk av Edvard Grieg. Kostopoulos ansatt som pianist i MiNensemblet ved Musikk i Nordland. Stillingen har han hatt siden høsten 2011. 

Omtale etter konserten

 

En stor takk til sangeren Kari Lise Høgseth og pianisten Dimitri Kostopoulos for ga oss en hyggelig romanse-konsert lørdag 2. november. Nedenfor kan du lese styrets egen etteranmeldelse

 

Styret i KLASSISK Musikkens Venner Drammen var litt spent på hvordan vårt publikum ville reagere på et rent romanseprogram. Etter mange år med opera var det uvant med «gammeldagse» romanser. Men det var en jevn strøm av tilhørere, om enn ikke like mange som vi har vært vant til. Det strålende høstværet må ta sin del av skylden. De som var til stede, fikk oppleve en sanger med en stor røst og nydelig foredrag, samt en virtuos pianist.

I forkant av hovedprogrammet opptrådte tre dyktige elever fra Drammen Kulturskole, og saksofonisten Vegard oppfordret alle til å ta turen til Kultursalen på Union neste lørdag. Han er medlem av «Ung arrangør» - gruppen, som har hatt som prosjekt å arrangere en ordentlig konsert helt på egen hånd. Det blir en spennende konsert, med voksne, etablerte artister: Jutlandia saksofonkvartett fra Danmark og Arctic Guitar Trio (Norge og Storbritannia).