Unge lokale talenter

Ingeborg Soot, mezzosopran

Petter W. Moen, tenor

Galina Trintsoukova, klaver

Ingeborg Soot

Mezzosopranen Ingeborg Soot (1991) fra Sylling i Lier er en aktiv ung sanger som allerede har hatt flere konsertopptredener i årenes løp, både som solist og som sanger i ensembler og kor. Hun har blant annet vært altsolist i verk som Pergolesis Stabat Mater, første kantate fra Bachs Juleoratorium, Johannespasjonen av Bach, Drei Geistliche Lieder av Mendelssohn og hatt operarollen Sorceress i Dido og Aeneas. Høsten 2010 begynte hun på Norges Musikkhøgskole hvor hun nå studerer klassisk utøvende sang, med hovedlærer Folke Bengtsson og Randi Stene. Høsten 2013 flytter Ingeborg til København og fortsetter sangstudiene på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Susanna Eken som lærer. I 2010 vant hun Haugestadstipendet, som deles ut til et ungt talent som ønsker å satse på kultur som levevei. Samme år ble hun også fast ansatt i Bragernes solistensemble og deltok på urfremføringen av verket "Hjulet" i Den Norske opera og ballett. Våren 2011 og 2012 var hun solist under Johan Halvorsen Musikkfest konsert "Morgendagens navn" og hadde sin egen konsert; ”Stille Time” i Frogner kirke med Per Egil Hovland. Ingeborg gjør jevnlig konserter innenfor et variert repertoar av kirkemusikk, kammermusikalske verk og opera.

Petter W. Moen

Petter W. Moen har studert på Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole i Oslo, og er nå studerende på Operakademiet i København, med Susanna Eken som lærer. I sin utdannelse har han sunget operaroller som Belfiore i Mozarts La Finta Giardiniera, Alfred i Strauss' Flaggermusen, Remendado i Bizets Carmen og Le Chevalier i Poulencs Karmelittsøstrene. .

Han har hatt flere konserter med ensembler og orkestre i Norge og Danmark

Nylige og kommende opptredner er Myggen i Den lure lille Reven av Janacek på Det Kongelige Teater i København, Kurt Weills De Syv Dødssynder med Copenhagen Phil og dirigenten Lawrence Foster, operakonsert i Hamburg med NDR Sinfonieorchester og dirigenten Vassilis Christopoulos, Bachs  Magnificat og Påskeoratorium med Tromsø symfoniorkester og dirigenten Herbert Böck, og Bachs Juleoratorium i Bragernes kirke med dirigent Jørn Fevang.